Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2019 09:57

Сьогодні відзначають день комп'ютерника: історія, подарунки та привітання до свята

Сьогодні відзначають день комп'ютерника: історія, подарунки та привітання до свята
Професія комп'ютерника на сьогодні є однією з найпоширеніших у світі. Фото:relax.com.ua

14 лютого у світі відзначають не тільки День всіх закоханих, але і День комп'ютерника.

Робота, спілкування, особисте життя та хобі - все це зберігається в комп'ютері, - пише "УНІАН".

Історія свята

Дня комп'ютерника Професія комп'ютерника на сьогодні є однією з найпоширеніших у світі. Життя без професіоналів, які змогли б обслуговувати, ремонтувати або настроювати комп'ютери, зараз складно уявити. Перший у світі комп'ютер був профінансований і створений американською армією для обчислень балістичних таблиць, які використовуються в авіації та артилерії. Ім'я першого комп'ютера, створеного 14 лютого 1946 року, було Енік, і його можна назвати батьком сучасних комп'ютерів. Він володів двійковою системою і розраховував досить складні на той час завдання. Апарат успішно функціонував до 2 жовтня 1955 року, а потім був розібраний. Сьогодні, коли спеціальність набрала свою популярність, а комп'ютерниками стали називати себе навіть ті, хто хоч трохи розбирається в них, свято отримало широкий розголос і відзначається у всьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Google вигадали оригінальні ілюстрації до дня святого Валентина

Традиції свята

Дня комп'ютерника Єдиної концепції свята немає досі. Найчастіше невеликі фірми, пов'язані з технічними або інформаційними питаннями комп'ютерної техніки, влаштовують корпоративи. Комп'ютерники збираються разом і за "солодким столом" обговорюють улюблену роботу. У великих корпораціях для співробітників напередодні свята влаштовуються тематичні семінари, запрошуються професіонали своєї справи, які розповідають про нові технології або методи роботи. На таких конференціях і лекціях деякі можуть надихнутися новими ідеями та з'ясувати для себе, як можна побудувати свою кар'єру, досягти висот, займаючись своєю улюбленою справою. Для багатьох співробітників це дійсно стає серйозним стимулом життя.

Що подарувати комп'ютернику

Перше, що приходить в голову при виборі подарунка людині, що займається комп'ютерами, це предмети, пов'язані з його професійною діяльністю. Однак, такі подарунки слід підбирати краще разом з людиною, яка розбирається в комп'ютерній техніці. Також можна підібрати щось гумористичне, пов'язане з комп'ютерною тематикою. Різні оригінальні подарунки зараз не важко знайти в інтернеті або просто пошукати у тематичних магазинах. Це може бути чашка, фірмовий блокнот або ж подушка у формі комп'ютерної мишки. Втім, не варто забувати про те, що найкращий професіонал в комп'ютерах – це, в першу чергу, особистість. Можливо, дівчині, яка щоденно займається програмуванням на комп'ютері, потрібна стильна сумка, а не нова мишка, а молодій людині, наприклад, гарна сорочка. Крім цього, існує маса пристосувань, які допомагають розслабитися за комп'ютером. Всі чудово знають, що сидяча багатогодинна робота дуже негативно позначається на здоров'ї. Тому подарувати можна навіть гамак для ніг, який легко монтується під столом, і ноги під час робочого процесу просто відпочивають. Також це може бути якийсь масажер для спини або шиї.

Цікаві факти про світ комп'ютерів

У 1982 році, за версією американського журналу Time, комп'ютер став "людиною року". - У фахівців комп'ютерної сфери кілька професійних свят на рік. Так, 13 вересня відзначається День програміста, в останню п'ятницю липня – День системного адміністратора, 9 вересня – День тестувальника. - У США в 1984-1999 рр. було продано персональних комп'ютерів більше, ніж автомобілів. - Символ "@" в Україні називають собачкою, у багатьох інших країнах - равликом або мавпочкою. - У Великобританії у 2006-2013 рр.. вийшов телесеріал "Комп'ютерники" про витівки трьох фахівців служби підтримки інформаційних технологій. - У 1998 році у Китаї двох хакерів, які зламали комп'ютерну систему банку і поцупили 31 тисячу доларів, засудили до смертної кари.

Найкращі привітання з Днем комп'ютерника у віршах

Кто программу вмиг напишет
И компьютер нам почистит,
"Винду" переустановит,
Сайт красиво обустроит.
Без тебя мы как без рук,
Для компьютера ты друг.
Поздравляем мы тебя
С днем компьютерщика!

***

Программы пусть не виснут,

Пусть комп не тормозит,
Мозги пускай не киснут
И вирус не дерзит.
Пусть льет в твое окошко
Поток тепла и света,
Отпустит на немножко
Пусть паутина нэта.
Милы пусть будут люди,
Блестящи все дела,
А зрение пусть будет
Острей, чем у орла.

***
Если комп мой поломался,
Сразу страх меня пробил,
Но компьютерщик примчался
И все мигом починил.
Ты, конечно, чудный мастер
И с компьютером на ты,
Долгих лет желаю, счастья,
Мастерства и доброты!

***
Плотно в жизнь нашу вошли
Компьютеры, программы.
Все уж в теме — от ребенка
До солидной дамы.
Поздравляем!
Ведь ваш ум
Вверг нас в этот супер
БУМ! Все идеи воплотить вам,
Кругленьких в кармане сумм!

Найкращі привітання з Днем комп'ютерника у прозі

Дорогий наш комп'ютерний ас, вітаємо тебе з твоїм професійним святом! Ми бажаємо тобі надійної техніки, яка ніколи не підводить, нових технологій, завдяки яким твоє життя стане ще цікавіше, і, звичайно, вдячних користувачів, яким ти допомагаєш кожен день!

***
Ось і прийшов день комп'ютерника! Вітаю всіх майстрів і знавців зі святом! Бажаю тихої роботи вентилятора, слухняних системників, потрібних програм і належної науково-технічної бази для реалізації будь-яких ідей! Будьте здорові, давайте відпочинок очам і ворушіть кінцівками. Ні вірусу, ні помилки в системі!

***
Вітаю з Днем комп'ютерника, зі святом високого розуму і креативу в ідеях. Бажаю бути з будь-якої комп'ютерною машиною на "ти", постійно прагнути до високих цілей і своїм ідеалам, вдало виправляти будь-яку неполадку та особисто створювати щось нове і корисне для комп'ютерного світу.

14 лютого вшановують День святого Валентина. Його вважають покровителем усіх закоханих.Свято бере свій початок у 269 році. Тоді римський імператор Клавдій II заборонив одружуватися військовим. Вважав, що особисте життя заважає службі. Попри заборону молодий священик Валентин всупереч указу таємно вінчав закоханих. Тоді Клавдій наказав стратити його.У в'язниці Валентин чекав виконання смертного вироку. За ґратами він закохався у доньку тюремника Юлію. Дівчина була сліпа. Священник зцілив її. А перед стратою залишив для неї лист з підписом "Твій Валентин".Церква канонізувала священника. У 496-му папа римський Геласій I встановив Днем святого Валентина - 14 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні відзначають день комп'ютерника: історія, подарунки та привітання до свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути