вівторок, 29 жовтня 2019 14:05

Сільський голова самостійно змайстрував гелікоптер

Сільський голова самостійно змайстрував гелікоптер
Спорудив вертоліт у домашньому гаражі, не маючи авіаційної освіти

Голова села Косівська Поляна Рахівського району на Закарпатті Федір Митрюк власними руками спорудив гелікоптер. Щоб підняти у небо своє творіння винахіднику-аматору знадобилося два роки.

До розробки гвинтокрила Федора Митрюка привели мрія літати та бажання новаторства, пише Закарпаття онлайн.

Спорудив вертоліт у домашньому гаражі, не маючи авіаційної освіти. Аби зібрати всю необхідну інформацію про літальний апарат, прочитав не один десяток посібників.

Закарпатський гелікоптер одномісний. У ньому понад тисячу деталей. Чоловік розповідає, кожну з них самостійно перебирав з десяток разів. Все для того, щоб максимально удосконалити власне творіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саморобну Lamborghini складав 4 роки

Роботу над створенням гелікоптера чоловік поєднував зі щоденними посадовими обов'язками. Вже 13 рік Федір Митрюк очолює село Косівська Поляна. Каже, селяни про його любов до винахідництва добре знають, тож коли дізналися про існування гвинтокрила, майже не здивувалися.

На досягнутому зупинятися не збирається. Зараз працює над новим літальним апаратом з дотриманням всіх технічних характеристик. Тож він не буде поступатися жодному професійно спорудженому гвинтокрилу.

Винахідник із Луцька спроектував у своєму гаражі авто вагою менше трьохсот кілограмів. Назвав розробку "Люльколіт", адже збудована вона на базі мотоколяски.

Зараз ви читаєте новину «Сільський голова самостійно змайстрував гелікоптер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути