четвер, 24 травня 2012 13:00

Літак на сонячних батареях почав свій перший міжконтинентальний політ
7

За штурвалом Solar Impulse - один з його конструкторів Андре Боршберг
Фото: Фото: Reuters
"Сонячний" літак відірвався від землі в швейцарському кантоні Пейерн
Solar Impulse вивозять з ангару
Розмах крила Solar Impulse становить 63,4 метра
Політ проходить на висоті близько 3,5 тисячі метрів

Літак на сонячних батареях Solar Impulse в четвер почав свій перший міжконтинентальний політ зі Швейцарії до столиці Марокко Рабат.

"Сонячний" літак відірвався від землі в швейцарському кантоні Пейерн. За штурвалом Solar Impulse - один з його конструкторів Андре Боршберг. Літак узяв курс на столицю Іспанії Мадрид, де в п'ятницю здійснить технічну посадку.

Швидкість літака - 93 км/год. Політ проходить на висоті близько 3,5 тис. метрів.

Створений конструкторами Бертраном Пікаром і Андре Боршбергом літак був вперше представлений публіці в кінці червня 2009 року. Перший тривалий політ літального апарату на сонячній енергії відбувся 7 квітня 2010 року. Тоді Solar Impulse вдалося провести в повітрі приблизно 75 хвилин.

У липні 2010 року "сонячний" літак здійснив політ, що тривав 26 годин в небі над Швейцарією. Творці Solar Impulse перевіряли його можливості літати вночі, використовуючи накопичену за день сонячну енергію.

У травні 2011 року Solar Impulse, також керований Бошбергом, здійснив переліт з Швейцарії в Бельгію, приземлившись в аеропорту Брюсселя через 13 годин після старту.

Розмах крила Solar Impulse становить 63,4 метра, вага - 1,6 тонни. На його крилах перебувають близько 12 тис. фотогальванічних елементів, які забезпечують сонячною енергією чотири електромотори потужністю десять кінських сил.

Конструктори сподіваються, що поступове зниження ваги сонячних батарей дозволить брати на борт апарата двох пілотів, які зможуть здійснити безпосадочну подорож навколо світу.

Зараз ви читаєте новину «Літак на сонячних батареях почав свій перший міжконтинентальний політ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути