Кулінар-аматор із Японії робить дивовижні картини із сирої риби, морепродуктів та гарніру. Таке поєднання інгредієнтів має японська національна страва - сашимі, що в перекладі означає - ніж та філе.
Світлини робіт чоловік викладає в Instagram під ніком mikyoui00. У своїй роботі, він використовує різноманітні техніки нарізки, які самостійно опанував через Інтернет.
На створення страви японець витрачає від кількох годин до кількох днів.
"Щось відносно просте, як метелик, може бути завершено через 5 або 10 хвилин, - каже чоловік. - Якщо залишити нарізану рибу на кілька годин "подихати", збільшимо її смак. За цей час намагаюся продумати способи її розміщення. Іноді це може зайняти до трьох днів або більше. Що стосується підготовки та різання, дуже важливо тримати ножі гострими. Коли потрібно зробити крихітні та делікатні рухи, використовую дуже тонкі палички для розміщення інгредієнтів на тарілці".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сердиті та небезпечні: фотодобірка котів, які лякають агресією
Що стосується інгредієнтів, за словами кухаря, він завжди використовує місцеві продукти.
"Я отримую майже всі свої інгредієнти з найближчого супермаркету. Іноді ловлю рибу сам безпосередньо у виробників. Також купую або вирощую у своєму саду їстівні квіти для декорування".
Gazeta.ua підібрав та пропонує переглянути найкращі роботи автора.
Сашимі являють собою філігранно нарізане філе свіжої риби або морепродуктів, прикрашене гарніром. У деяких випадках використовується навіть жива, свіжо виловлена риба. Її ретельно очищають від кісток, ненадовго поміщають в лід або морозильну камеру, щоб філе придбало щільну і пружну консистенцію, а потім нарізають.
Сашимі може бути нарізано у вигляді тонких пластин, не товщі паперового листа, а також у вигляді смужок і брусків, товщиною до одного сантиметра.
Коментарі