понеділок, 24 січня 2011 18:22

Малювання вулканічним піском допомагає дітям при ДЦП (ФОТО)
8

Фото: Фото: Віктор Гомоль/Gazeta.ua

Малювання піском на склі лікує від страхів і оздоровлює психіку.

Так стверджує викладач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Рівненського державного гуманітарного університету Василь Павлунь. Він разом із колегами організував у Рівному творчу студію "Арт-маестро" й широко популяризує цей новий вид мистецтва.

"На заняттях із сенд-арту, тобто малювання піском на склі, дітей лікують від страхів, допомагають відновити чутливість пальців після переломів, оздоровлюють психічний стан", - пояснив він.

Павлунь вважає, що живопис піском – це не тільки мистецтво. Пісок позитивно впливає на фізичне здоров'я дитини та її психічний стан. Лікарі рекомендують такі заняття після переломів, хворим на ДЦП, гіперактивним дітям.

"Піску властиво поглинати воду й негативну психічну енергію. Малюючи дитина енергетично очищається, заспокоюється", - додала Лариса Павлунь, дружина викладача.

Заняття проводять у спеціально облаштованому приміщенні із затемненими вікнами й під заспокійливу музику. Діти малюють на склі, яке підсвічується. Використовують вулканічний пісок. Він має кращі властивості, ніж річковий.

"Пропонуємо дитині намалювати, те чого вона найбільше боїться. Скажімо, привида, павука, великого ведмедя. Потім діти домальовують їм вуса, посмішки, дають у руки цукерки, чи морозиво. У такий спосіб роблять їх добрими, веселими. Поступово діти перестають боятися", - поділилась секретами роботи Лариса Павлунь, яка проводить заняття з арт-терапії.

Малювання піском з'явилося в 1970 роках. Його популярність пов'язують із американським аніматором Керолайном Ліфом, який створив перший анімаційний фільм з піску.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Малювання вулканічним піском допомагає дітям при ДЦП (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути