понеділок, 19 вересня 2011 17:26

Користувачі соцмережі з вивчення екскрементів можуть обговорювати проблеми травлення онлайн

Користувачі соцмережі з вивчення екскрементів можуть обговорювати проблеми травлення онлайн

Група європейських дослідників запустила соціальну мережу, яка дозволяє користувачам обмінюватись даними про генетичні особливості мікрофлори кишечника, пише ABC News.

Бажаючим зареєструватися на сайті під назвою My.Microbes пропонується заплатити 2 100 доларів. У таку суму творці сервісу оцінюють розшифровку генома мікроорганізмів, що живуть у кишечнику, включаючи вартість доставки зразка калу учасника в дослідну лабораторію.

Творцем сайту My.Microbes стало об'єднання вчених під назвою Європейська лабораторія молекулярної біології, що займається вивченням ентеробіома - геному мікроорганізмів, що живуть у кишечнику. Організація, офіс якої розташований у Гейдельберзі, планує використовувати в наукових цілях дані, надані користувачами сайту. Від незареєстрованих відвідувачів приймаються пожертвування на продовження наукових досліджень.

За задумом творців, зареєстровані користувачі сайту отримують можливість об'єднуватися в групи за принципом подібності кишкової мікрофлори, щоб обговорювати проблеми, пов'язані з травленням і дієтами. У майбутньому ж наявність даних про генетичні особливості мікрофлори кишечника дозволить їм розраховувати на персоналізовані підходи до лікування ряду важких захворювань органів шлунково-кишкового тракту.

На даний момент на сайті зареєстровано 137 користувачів. За словами творців сайту, для того, щоб отримати значущі для науки результати, до соціальної мережі необхідно залучити близько 5 тисяч учасників.

Зараз ви читаєте новину «Користувачі соцмережі з вивчення екскрементів можуть обговорювати проблеми травлення онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути