неділя, 23 червня 2024 05:51

Чому цього дня важливо подати милостиню: прикмети на день Трійці

Чому цього дня важливо подати милостиню: прикмети на день Трійці
якщо на Трійцю засватаються, а на Покрову одружаться, то подружжя житиме довго в любові та злагоді Фото: pinterest

23 червня віряни відзначають велике свято - Трійцю (П'ятидесятницю). А також згадують мученицю Агрипину Римську. У народі день прозвали Аграфена Купальниця.

Агрипіна народилася в Римі. Усе своє життя вона присвятила служінню Богу.

За часів правління імператора Валеріана почалися гоніння на християн. Агрипину, як і інших християн, привели на суд і змушували відректися від віри, а коли вона відмовилася, то стали катувати, і Агрипінна померла. Тіло святої таємно відвезли до Сицилії - відомо, що біля її мощей неодноразово відбувалися випадки зцілення. У IX столітті мощі мучениці перенесли до Константинополя.

Що можна робити

На велике свято віряни йдуть в храм на святкову службу. У Святого Духа, за прикметами, цього дня нічого не можна просити - тільки дякувати за порятунок і захист. У молитвах до святої Агрипини звертаються з проханнями про зцілення в разі хвороб, моляться про швидке одужання.

За традицією оселі та храми напередодні Трійці прикрашають квітами, травами, гілками дерев і листям лепехи, яку в народі називають цар-зіллям. Вони символізують багатство, процвітання і продовження життя.

Також у свято влаштовують багате святкове застілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медовий, Яблучний та Горіховий Спас: коли відзначаємо головні свята літа за новим календарем

Гарна прикмета на Трійцю - подати милостиню, це допоможе захистити себе від хвороб і негараздів.

Також у народі кажуть, що якщо на Трійцю засватаються, а на Покрову одружаться, то подружжя житиме довго в любові та злагоді.

Квіти і трави, зірвані на Трійцю, в народі вважаються цілющими і здатними вилікувати будь-яку недугу, а роса на світанку має особливу силу - вона здатна зцілювати.

2024 року українці святкують Трійцю за новою датою. Його відзначення прив'язане до святкування Великодня, яке припадає на 5 травня. А тому Трійцю святкуємо 23 червня, на 50-й день після святкування Світлого Христового Воскресіння. У народі це одне з найголовніших свят називають П'ятидесятницею, Зеленою неділею, Зеленими святами.

Сватання цього дня - на вдалий шлюб: у родини будуть гарні діти, в оселі - гармонія, а в серцях - любов одне до одного. Натомість, на Трійцю забороняється грати весілля, адже нічого хорошого не вийде, сім'я швидко розпадеться і буде нещасливою.

Зараз ви читаєте новину «Чому цього дня важливо подати милостиню: прикмети на день Трійці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути