четвер, 01 вересня 2011 16:30

Нову модель iPhone 5 згубив у ресторані працівник, що тестував пристрій

Нову модель iPhone 5 згубив у ресторані працівник, що тестував пристрій

Apple ризикує, як і минулого року, не вберегти в таємниці інформацію про оновлений iPhone до офіційної прем'єри. Як повідомляє з посиланням на свої джерела інтернет-видання про технології CNet,  співробітник, який тестував прототип пристрою компанії, знову втратив його, і знову це відбулося, швидше за все, під впливом алкоголю.

Повідомляється, що прототип "айфона" п'ятого покоління був загублений наприкінці липня в мексиканському барі-ресторані Cava 22, який полюбляють відвідувати художники, геї та іммігранти в районі Мішн-дистрикт в Сан-Франциско. Інцидент буквально поставив на вуха всю службу безпеки Apple, яка організувала справжню спецоперацію з пошуку і повернення гаджета.

Однак, за інформацією джерела видання, знайти зниклий прототип по гарячих слідах так і не вдалося, навіть звернувшись за допомогою в поліцію. Пізніше компанії вдалось віддалено відстежити обладнаний GPS-датчиком апарат, і співробітники Apple разом з поліцейськими "завітали" до потенційного власника додому. Молодий чоловік, який відкрив двері, повідомив, що дійсно був у Cava 22 того вечора, але про прототип iPhone йому нічого не відомо. Обшук у його будинку не дав результатів, не допомогла і запропонована співробітниками Apple солідна сума грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Айфон" містить отруйні речовини

Співвласник Cave 22, Хосе Валле, повідомив CNet, що ні Apple, ні поліція з ним не контактували. Однак близько місяця тому хтось кілька разів дзвонив і питав, чи не знаходили в барі залишеного їм iPhone. Вале пообіцяв йому, що передзвонить, якщо щось дізнається. "Напевно, варто коктейлі слабші змішувати", - сказав ресторатор.

Поки невідомо, як виглядав втрачений пристрій, якими характеристиками володів, і яка версія операційної системи iOS була встановлена ??на ньому. Торік техноблог Gizmodo заплатив п'ять тисяч доларів за "загублений" аналогічним чином прототип iPhone 4. Чоловік, який продав його стверджував, що просто знайшов пристрій, проте Apple наполягала, що смартфон був вкрадений у її співробітника. Тому проти журналіста, який знайшов апарат, порушили кримінальну справу.

В Apple поки відмовляються коментувати квітневий інцидент з iPhone. Відомо, що після скандалу, який стався навесні 2010-го, компанія посилила охорону прототипів пристроїв.

Зараз ви читаєте новину «Нову модель iPhone 5 згубив у ресторані працівник, що тестував пристрій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути