вівторок, 11 вересня 2018 10:42

Знайшли місце масової загибелі пінгвінів Аделі

Знайшли місце масової загибелі пінгвінів Аделі
В Антарктиді знайшли місце масової загибелі пінгвінів. Фото із відкритих джерел.

В Антарктиді знайшли кладовища пінгвінів Аделі, загиблих століття тому. Значна кількість мумій, що лежать під крижаним і сніговим покривом в одних і тих же місцях, говорить про раптову масову смерть цих птахів. Крім того, після проведеної експертизи дослідники з подивом констатували, що часовий відрізок, під час якого відбувалося масове вимирання, знаходиться в діапазоні від 200 до 800 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Придивіться, вони там є - як тварини стають майстрами камуфляжу

На думку вчених, саме в цьому проміжку на Землі відбувалися кліматичні зміни і різкі коливання температур. Незважаючи на те, що пінгвіни Аделі відрізняються життєстійкістю, що дозволяє зберігати популяцію в необхідній кількості, кліматичні потрясіння були настільки значні, що призвели до масової загибелі представників антарктичної фауни, передає видання aspekty.net.

Дослідники зробили тривожний висновок про можливе чергове вимирання птахів найближчим часом. Глобальне потепління може позбавити пінгвінів постійного ареалу проживання.

Фотограф Ромен Вейлон подорожував Японією, щоб зробити фото залишених місць. Йому вдалося відшукати старі парки розваг, лікарні, школи, храми та будинки для насолод.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли місце масової загибелі пінгвінів Аделі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути