Ексклюзиви
четвер, 13 жовтня 2011 15:04

Населення Данії платитиме податки за жирну їжу

Населення Данії платитиме податки за жирну їжу

Влада Данії ввела податок на жирні харчові продукти. Як повідомляє AP, це рішення було прийняте в рамках програми по збільшенню тривалості життя датчан.

Ставка нового податку складе 16 крон (24 гривні) за один кілограм насичених жирів, що містяться в продукті. Директор з харчового виробництва Датської профспілки працівників промисловості (Denmark's Confederation of Industries) Оле Лінні Юл (Ole Linnet Juul) розповів, що при розрахунку податку буде враховуватись частка жирів в інгредієнтах, а не їх вміст у готовому продукті.

Спроба поліпшити харчування населення стала одним із заходів, прийнятих керівництвом країни для збільшення очікуваної тривалості життя датчан на три роки протягом найближчого десятиліття. У даний час за цим показником Данія відстає від середньоєвропейського рівня, який складає 79 років.

У Данії, як і в ряді інших європейських країн, додатковим податком обкладається вміст цукру в продуктах і безалкогольних напоях. За словами Лінні Дзига, Данія першою в Європі ввела аналогічні обмеження для жирної їжі. Він додав, що оподаткування збільшить вартість таких продуктів як масло або м'ясні напівфабрикати.

Зараз ви читаєте новину «Населення Данії платитиме податки за жирну їжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути