вівторок, 18 серпня 2020 18:47

Найдорожчі шахи в світі продають за $4 млн
6

Найдорожчий у світі шаховий набір виконаний з дорогоцінного металу, оздоблений коштовним камінням найвищої якості та вартує $4 млн. Таких наборів лише 3, і кожен має унікальний номер та сертифікат якості коштовностей.

Створив цей витвір ювелірного мистецтва австралійський художник Колін Берн.

Колін Берн створив набір шахів вартістю  млн
Фото: colinburnjewelryart.com
Колін Берн створив набір шахів вартістю  млн
Колін Берн створив набір шахів вартістю  млн
Колін Берн створив набір шахів вартістю  млн
Колін Берн створив набір шахів вартістю  млн

Шахові фігури набору мають стандартний дизайн Стаунтон 1849 року - єдиний дизайн шахів, дозволений на чемпіонатах світу. Фігури виконані з 18-каратного білого золота, покритого родієм. Інкрустовані дрібними діамантами, цейлонськими синіми сапфірами Princess Cut AAA та перлами Південних морів: сріблясто-білими австралійськими та чорними "Таїтянський Павич". Цей набір шахів отримав напрочуд доречну назву "Королівська перлина" (The Pearl Royale).

"Я хотів створити найкрасивіший шаховий набір у рамках цього королівського стандарту, і він мав бути одягнений у всі його регалії з найкрасивішими в світі діамантами та насиченими синіми сапфірами, придатними для короля та королеви. Моєю мрією було створити найкращий шаховий набір у світі для змагань найсильніших гравців світу", - розповів Колін Берн про свою роботу.

До перших ескізів дизайнер взявся 2008 року. Процес виготовлення був непростим, оскільки вимагав незліченних годин роботи і невідривної уваги, щоб ідеально оздобити кожну фігуру і кожен елемент найкращими дорогоцінними каменями, яких використали на кожен набір 513 каратів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бікіні з діамантів і "Серце Океану": показали найдорожчі прикраси у світі

Насправді, через велику цінність, цей витвір ювелирного мистецтва експонували лише раз минулого року в художній галереї ACCA в Беверлі-Хіллз у Каліфорнії. Творець розкішного шахового набору Колін Берн має намір знову продемонструвати його на зборах найкращих шахістів світу. Планується, що шахівниця буде не просто виставлена для огляду, але й надана для гри в межах турніру.

Це оригінальна ідея. Однак цікаво, скільки гравців зможуть по-справжньому зосередитися на грі, коли в їхніх руках будуть діамантові пішаки і королі.

6 серпня 2009 року з ювелірного салону "Грефф Даймондз" у Лондоні вкрали коштовностей на 40 млн фунтів стерлінгів. Забрали 43 прикраси.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчі шахи в світі продають за $4 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути