неділя, 01 листопада 2020 18:47

"Найдіамантовіша" каблучка отримала імя Божественний Лотос
4

На інкрустацію "найдіамантовішої" каблучки The Divine (Божественне) використали 7801 безбарвний діамант вищої якості. Наразі це найбільша у світі кількість діамантів, встановлені в одному персні.

Прикраса потрапила до Книги рекордів Гіннеса.

7801 діаманто прикрашає каблучку The Divine, що стала рекордсменом Книги рекордів Гіннеса
Фото: guinnessworldrecords.com
7801 діаманто прикрашає каблучку The Divine, що стала рекордсменом Книги рекордів Гіннеса
7801 діаманто прикрашає каблучку The Divine, що стала рекордсменом Книги рекордів Гіннеса
Квітка Brahma kamal

Коли легендарна рослина з індійської міфології перетворюється на розкішний ювелірний виріб, результат неодмінно буде захоплюючим і унікальним. Саме таким вийшло кільце-рекордсмен The Divine - 7801 Brahma Vajra Kamalam. Коштовний витвір індійського ювеліра Котті Шріканта, засновника Hallmark Jewellers в Хайдарабаді, потрапив до Книги рекордів Гіннеса за кількістю діамантів в одному персні.

Загалом 7801 безбарвний діамант був використаний для виготовлення прикраси, названої на честь рідкісної гімалайської квітки Brahma kamal (Божествений лотос). Перші ескізи прикраси з'явилися наприкінці 2018 року. Потім команда використовувала автоматизований дизайн, щоб з'ясувати, скільки діамантів їм знадобиться для створення обраного ними кільця. Понад рік знадобився, щоб втілити задум. Результатом стала каблучка, якою важко намилуватися, і титул світового рекордсмена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні виростили найбільший у світі алмаз

Унікальна прикраса складається з 6 шарів. Із них 5 шарів мають по 8 пелюсток, а останній шар містить 6 пелюсток та 3 тичинки в самому центрі розкритої квітки. Для інкрустації вироби використані тільки "безконфліктні" природні діаманти.

Після отримання почесного титулу світового рекордсмена коштовність планують продати з аукціона.

Попередній рекорд в цій же категорії поставила компанія Lakshika Jewels з Мумбая, створивши кільце у формі Храму Лотоса в Делі, що включало 7777 діамантів (на 24 менше, ніж у The Divine. У 2015 році на весь світ стало відомо кільце у формі павича від Savio Jewellery c 3827 діамантами, а трьома роками раніше - кільце "Царівна лебідь" з 2525 діамантами від українського ювелірного дому "Лобортас".

Зараз ви читаєте новину «"Найдіамантовіша" каблучка отримала імя Божественний Лотос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути