
Сало корисне для організму людину, не зважаючи на свою жирність.
Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла гастроентеролог та дієтолог Світлана Юц.
За її словами, справжнє корисне для людини сало зі шкіркою слід відрізняти від бекону та ошийку - внутрішнього сала. Це два різні продукти.
"Часто думають, що сало шкідливе через свою жирність, але у свинячому салі дуже багато ненасичених важливих для організму жирів. Наприклад, арахідонова жирна кислота входить до кліткових мембран, зміцнює серцеві м"язи і бере участь у холестериновому обміні. Також є й інші цінні для людини жирні кислоти, з яких сало складається на 10%. Воно в п"ять разів швидше перетравлюється ніж масло чи яловичий жир", - сказала лікар.
Юц зазначила, якщо салом не зловживати, то не варто чекати ніяких проблем. Особливо якщо продукт вживати із салатом із сирих овочів, заправлених нерафінованою олією і натуральним яблучним або виноградним оцтом, який є натуральним антиоксидантом.
"Цей продукт гарно підходить для активних людей, оскільки має високу калорійність - 800 ккал на 100 грамів і гарно стимулює м"язи. Головне при купівлі сала не посоромитися запитати ветеринарну довідку, можете підхопити ціп"яка", - застерегла гастроентеролог.
Найбільшу користь сало приносить при максимальній свіжості, найменшій термічній чи пряній обробці. Стимулює відтік жовчі.
Як відомо, фахівці одного з науково-дослідних інститутів у штаті Флорида (США) провели досліди на щурах. Вчені з"ясували, що жирна їжа викликає залежність, схожу на наркотичну.
Коментарі