Ексклюзиви
пʼятниця, 08 лютого 2019 23:28

На волосині від смерті: знайденого в заметах кота повернули з того світу
4

До клініки кота привезли в критичному стані.
Фото: bigpicture.ru
Відігрівали пухнастика теплою водою й ковдрами.
Відігрівали пухнастика теплою водою й ковдрами.
Нині вусань добре почувається й уже повернувся до господарів.

Ветеринарам американського містечка Каліспел у штаті Монтана вдалося врятувати від смерті замерзлого до критичного стану кота. Непристосовану до вуличного життя домашню тваринку знайшли в сніговому заметі: закляклою й із налиплими на шерсті грудками снігу.

Вусань настільки переохолодився, що неможливо було навіть заміряти температуру його тіла: вона впала нижче 32-х градусів — граничної позначки термометра. Нормальна ж температура котів становить 38,3 градуси, пише bigpicture.

Персонал клініки не відходив від тваринки більше 2-х годин. Відігрівати його намагалися теплою водою й ковдрами, однак все було безуспішно. Тоді з надією на диво вусаня лишили грітися в приймальному відділенні. Через деякий час він таки прийшов до тями. Нині пухнастик повернувся додому й, за словами господарів, прекрасно себе почуває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кошеня із рідкісним синдромом захоплює соцмережі

Раніше показали "розумний" будинок для котів, який розпізнає їхні хвороби. Спроектував його комп'ютерний інженер Ван Сі з Пекіну. Чоловіка занепокоїла доля безпритульних котів, які взимку лишаються один на один з несприятливими погодними умовами. Міні-притулок Ван Сі здатен обслужити 174 тваринки. Зайти всередину можуть лише коти. Для цього вхід у будинок оснащено системою розпізнання облич.

Зараз ви читаєте новину «На волосині від смерті: знайденого в заметах кота повернули з того світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути