пʼятниця, 04 травня 2012 14:14

На кордоні Польщі з Україною з'явились символічні "риби єднання"
6

Фото: Фото: stadionkultury.eu

Художник Ярослав Козяра (Jaroslaw Koziara) об'єднав Польщу з Україною величезними "рибинами єднання". Два гігантські зображення риб митець розмістив просто на кордоні Польщі з Україною. Їх навпіл розділяє кордон, що проходить річкою Буг. У такий спосіб, що кожній з країн дістається по одному хвосту і одній голові кожної з рибин.

Риб можна побачити між прикордонними поселеннями Городище (Польща) та Варяж (Україна). Для створення риб авторові знадобилися різні види трав, а також 23 сорти кущів. З роботою ж Козяра впорався за рік.

Самі риби, за словами Ярослава Козяра, демонструють собою символічність кордонів між двома історично пов'язаними країнами. На думку ексцентричного художника, ментальне єднання народів Польщі та України набагато сильніше і міцніше за геополітичні кордони, намальовані політиками.

"Україна не входить до Шенгенської зони і Євросоюзу, а отже знаходиться по іншу сторону валу, що розділяє Європейський континент. Але художники мають право з цим не погодитись. Ми створюємо ідеї і втілюємо їх у життя, ігноруючи штучно означені кордони!" - сказав Козяра.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні Польщі з Україною з'явились символічні "риби єднання"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути