середа, 28 серпня 2013 19:41

Мініатюрні домашні поросята менші за котів і коштують від $300
40

Фото: Фото: udivitelno.com

Міні-Піги - це карликові декоративні свині, вперше виведені в 1950-х роках на теренах США та Німеччини. Прабатьками мініатюрних свинок вважаються маленькі дикі кабани та в'єтнамські вислобрюхі свині, які мають невеликі розміри за своєю природою. Останні і сьогодні досить популярні, особливо в США. Вони мають чорне забарвлення, зріст у холці становить 40 см і вага - близько 70 кг.

Після десяти років роботи італійському селекціонерові Стафані Морьіньі вдалося вивести найменшу на сьогоднішній день породу свиней - міні-майяліно, яка завдяки своїм мініатюрним розмірам навіть потрапила до книги рекордів Гіннеса. У дитинстві ці крихти важать приблизно 450-500 г, а вага дорослих особин коливається в межах 9-10 кг. Для порівняння слід уточнити, що вага звичайної дорослої свині складає 350 і більше кг.

Послід карликовий свиней зазвичай становить 5-20 поросят. Причому статева зрілість у них настає вже в 4-6-місячному віці. Пологи в основному проходять без ускладнень, потрібно лише пам'ятати, що мініатюрним свиням необхідно робити ті ж щеплення, що й їх великим родичам. Міні-хрюшки відносяться до всеїдних тварин, які мають достатньо хороший апетит.

Перед тим, як завести карликову свинку, потрібно звернути увагу на кілька характерних їм особливостям: вони практично постійно досить голосно рохкають , зрідка навіть можуть верещати; їхні маленькі копитця, стукаючи по паркетній підлозі, видають досить багато шуму; їм властива деяка нав'язливість, викликана потребою в спілкуванні.

Вартість поросят карликових порід коливається в межах 300-2000 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Мініатюрні домашні поросята менші за котів і коштують від $300». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути