Ексклюзиви
неділя, 22 липня 2012 06:06

Люди займаються сексом у спеку частіше?

Люди займаються сексом у спеку частіше?
Фото: Reuters

Американське видання Slate спробувало розвінчати міф про те, що в теплу пору року люди частіше займаються сексом.

Найбільш достовірним показником ступеня сексуальної активності є сезонний рівень народжуваності. Як виявилося, ці цифри залежать від того місця на планеті, в якому ви живете. Згідно з дослідженнями, в країнах з південним і тропічним кліматом рівень народжуваності, як правило, до весни спадає. Це вказує на те, що попереднім влітку відбувалося менше зачать. Вчені висловлюють припущення, що погіршення якості сперми в спекотні літні місяці може негативно позначитися на репродуктивній функції і знизити успішність запліднення. Згідно з іншим дослідженням, в цей же жаркий період у чоловіків спостерігається зниження рівня тестостерону - і, можливо, як наслідок і зниження рівня сексуального бажання. У людей, що живуть в північних країнах з більш холодним кліматом, спостерігається протилежна тенденція, при якій пік народжуваності відзначається навесні - саме через дев'ять місяців після літа.

Як випливає з доповіді американської фірми-виробника презервативів Trojan, респонденти, що живуть в місцях з найспекотнішим кліматом, наприклад, в Майамі, в середньому, займаються сексом частіше, ніж жителі таких міст, як Міннеаполіс або Сіетл. І, тим не менше, навіть жителі Майамі в жаркі дні можуть відхилити пропозицію зайнятися сексом - згідно з цією ж доповіддю, 35% американців відмовлялися від сексу через спеку.

У підвищенні інтересу до протилежної статі в умовах помірної спеки відіграє роль піт, а аж ніяк не феромони, які поширюються повітрям хімічні сполуки, за допомогою яких тварини обмінюються інформацією різного змісту - від повідомлень про готовність до розмноження до вираження страху. Як показали дослідження деяких зразків тварин феромонів, під впливом спеки ці речовини руйнуються. Хоча підвищене потовиділення сприяє поширенню цього запаху.

До того ж влітку дні довше, і люди більше бувають на повітрі, в результаті чого можливості спілкуватися одне з одним зростають. Крім того, коли люди зустрічаються в жаркий час, вони частіше виставляють свою шкіру на загальний огляд. А більшість людей вважають неприкрите тіло спокусливим.

Однак, як показало дослідження, проведене в 2007 році серед 114 польських чоловіків, вони вважають, що жіноче тіло і груди (але не обличчя) в зимовий час виглядають більш привабливо, ніж влітку. У зв'язку з цим вчені висувають теорію про те, що у чоловіків спрацьовує традиційне почуття провини, пов'язане з голою шкірою, яку демонструють в жарку пору року.

Зараз ви читаєте новину «Люди займаються сексом у спеку частіше?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути