Ексклюзиви
вівторок, 23 серпня 2011 14:08

Зайву вагу жінки набирають у шлюбі, а чоловіки - після розлучення

Зайву вагу жінки набирають у шлюбі, а чоловіки - після розлучення

Останнє дослідження показало: після одруження жінки більше схильні набрати вагу, а ось чоловіки, навпаки, товстіють після розлучення, пише The Telegraph. Особливо цей ефект спостерігається після 30 років. Дані висновки були зроблені на основі дослідження більше 10 000 людей з 1986 по 2008 рік.

Чоловіків та жінок щорічно зважували, щоб зрозуміти, як змінюється їх вага упродовж двох років після укладення шлюбу чи розлучення. Так, до 30 років шлюб не надавав особливого ефекту, але після цієї позначки вага починала стабільно збільшуватись, поки людині не виповнювалось 50 років.

І чоловіки, і жінки, що були в шлюбі, частіше набирали вагу, ніж люди, які взагалі ніколи не одружувались. Дмитро Тумин з Університету Огайо, що керував дослідженням, так коментує виконану роботу: "Вплив шлюбу був досить значним для дорослих людей, тому що в цьому віці розлучення або шлюб є ??сильним шоком. Правда, незрозуміло, чому чоловіки й жінки по-різному реагують на ці події ".

Однак існує точка зору, згідно з якою в шлюбі жінка змушена витрачати багато часу на підтримання порядку в домі. Тому в неї може не бути часу для тренувань. А от чоловіки після розлучення втрачають в образі дружини людину, яка піклується про їхнє здоров'я. Звідси - надлишкова вага.

Зараз ви читаєте новину «Зайву вагу жінки набирають у шлюбі, а чоловіки - після розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути