Ексклюзиви
неділя, 14 січня 2024 17:05

Линька у котів: чотири способи, які зменшать цей процес

Линька у котів: чотири способи, які зменшать цей процес
Є кілька способів, як зменшити линьку котів Фото: pinterest

Є породи кішок, які дуже линяють. Тому якщо хочете мати вдома пухнастика, варто на це зважати.

До нелиняючих кішок відносяться корніш-рекси, девон-рекси, яванези та інші. Непоганий варіант — короткошерсті мурлики, наприклад, милі бірманські, пише ukr.media.

Для зменшення линяння та покращення якості шерсті у кішок рекомендується використовувати спеціальні щітки та гребінці, такі як Furminator.

Щоденний догляд за вовною допоможе видалити волоски, що випали, зменшити утворення грудок вовни і знизити загальну інтенсивність линяння.

Зверніть увагу: фурмінатор не підходить для кішок, які належать до довгошерстих порід. В цьому випадку буде краще, якщо ви придбаєте спеціальний гребінець з довгими зубами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому коти обожнюють спати в ногах господарів: шість причин

Деякі власники кішок також практикують регулярне купання вихованців — зазвичай раз на місяць.

Однак слід враховувати, що не всі кішки люблять воду, тому важливо знайти підхід до свого вихованця. Якщо купання не підходить для кішки, можна спробувати просто обтерти її вологими руками.

Годуйте свою кішку здоровою їжею. Постарайтеся знайти корм, що містить омега-3 та омега-6 жирні кислоти. Ці інгредієнти допоможуть зменшити линьку і поліпшити якість котячої шубки. Крім того, можна придбати харчові добавки з цими інгредієнтами в зоомагазині і додавати в раціон вихованця.

Слідкуйте за тим, щоб в організм тварини надходила достатня кількість рідини. Кішки, які п'ють мало води, найчастіше мають суху шкіру і шерсть. Це призводить до надмірної линьки. Пам'ятайте, що у вільному доступі у чотириногого друга завжди повинна бути миска зі свіжою і прохолодною питною водою.

Щоб зрозуміти, чого хочуть коти та кішки, варто якийсь час за ними поспостерігати. Пухнасті улюбленці подякують вам за увагу і стануть здоровішими.

Ваша кішка колись підходила до вас, оберталася і підставляла хвіст? У цій зоні на спині просто над хвостом кішка не може почухатися лапами або язиком. Деякі кішки люблять підлазити під руку людини, щоб їх там почухали.

Зараз ви читаєте новину «Линька у котів: чотири способи, які зменшать цей процес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути