Ексклюзиви
вівторок, 27 червня 2006 15:31

Куди "сплавити" старий мобільний

Автор: фото: reuters/Issei Kato
  Японський оператор ”НТТ ДoКoMo” випустив вісім нових мобільних телефонів третього покоління FOMA. Новинки підтримують сервіс, що дає змогу оплачувати покупки в кредит із вбудованої в телефон картки
Японський оператор ”НТТ ДoКoMo” випустив вісім нових мобільних телефонів третього покоління FOMA. Новинки підтримують сервіс, що дає змогу оплачувати покупки в кредит із вбудованої в телефон картки

Мобільник — як піонерський галстук. Спочатку ним пишаєшся, а потім його ж соромишся. Так вийшло і з моєю старенькою розкладачкою. Захотілося купити новий телефон.

Свій "Самсунг А800" я брав майже три роки тому за 1300 грн. Увесь цей час він чудово пропрацював. Надійний, як танк Т-34! Навіть акумулятор ще добре тримає заряд. Але модель уже не справляє враження. Виробника вирішив не змінювати — "прикипів" до нього. Та й розкладачки — це моє. Із недорогих самсунгівських розкладачок сподобалася чорненька Х300: стильна, хоча і без наворотів. Коштує близько 700 грн. Я вирішив продати свою "жабусю-бабусю" гривень хоча б за 200–250. Докласти грошей і потішити себе.

Можна було б дати оголошення про продаж у газеті або Інтернеті, але я вирішив пройтися мобільними точками Києва і прицінитися.

День видався спекотним. На проспекті 40-річчя Жовтня зайшов до ломбарду "Крамниця". З-поміж усілякого непотребу прилавок "прикрашали" кілька старих телефонів. Коштували вони обнадійливо.

— Вісімдесят! — рубанув з-під кондиціонера крамар, почувши про модель і навіть не глянувши на неї. — Застава на тиждень!

Я знову зробив крок у спеку. У спеціалізованих магазинах і салонах мобільного зв"язку б/у-телефони нікого не цікавили. На вітринах стояли лише нові трубки із захисними плівками на екранах.

— Ми не беремо на реалізацію беушні телефони, — сказав, тримаючи в руках мій "танк", 24-річний Даниїл, продавець магазину "Мобільний зв"язок" на вул. Горького, 174. — Але ваша трубка має непоганий вигляд. Та й ви не схожі ані на наркомана, ані на злодія. За 100 гривень я міг би взяти його для бабусі в село. Хоча можете ще спробувати показати телефон у магазині "Б/У". Це їхня парафія. Або на Радіоринку на Караваєвих дачах. Тільки не зупиняйтеся на "стометрівці" — від тролейбусної зупинки до ринку. Там вас можуть "кинути" або й телефон відберуть. Відразу йдіть у ряди.

За 100 гривень я міг би взяти його для бабусі в село

У магазині "Б/У" добряче підняли настрій: запропонували аж 150 грн! Але  мені це здавалося малувато. Та й залишалася надія на Радіоринок.

Там звідусіль лунали заклики: "Мабілачкі, пакупаєм-прадайом". А фізіономії — борони Боже! "Стометрівку" на Радіоринку пробіг, майже як справжню. На самому ринку теж було неспокійно. У суцільній товкучці, міцно стиснувши у руці рідненький А800-й і не забуваючи про кишені й пакет, я пішов рядами. Продавці в один голос розповідали, що такий телефон вже нікому не потрібен, старий. Пропонували 100–130 грн. До речі, у декого з них були А800-ті й коштували (де були цінники) 250–350 грн.

— Із документами й зарядкою — 160 гривень, — вже на виході з базару запропонував моложавий чоловік, розглядаючи мій "Самсунг". У самого на розкладці було штук тридцять різних мобілок. Я показав паспорт на телефон, дістав зарядний пристрій.

— О, братела, в тебе на зарядці шнур перетертий, — продовжив той. — Ось тут. Мінус десятка. А це що? На трубці подряпина? Ще мінус десятка.

Потім ще щось і ще. Врешті торговець запропонував 110 грн. Навіть почав перед моїми очима гроші рахувати. "Дірку тобі від бублика, а не мій телефон", — по-жигловськи подумав я, спакувався і пішов на вихід.

Коли я вийшов на "стометрівку", вона була порожня! Очам не повірив. Зрозумів, коли на самому її початку побачив двох міліціонерів з укороченими "Калашниковими". Якийсь рейд або перевірка. А непогано було б виставити там постійний пост.

Із приводу Х300-го я вже не переймаюся. Куплю пізніше. А старий "Самсунг" нехай іще попрацює.

"Беушні" телефони легально продаватимуть по всій країні

У Києві є десять магазинів торговельної мережі "Б/У". А за півроку такі крамниці з"являться в усіх обласних центрах.
У магазинах "Б/У" вигідно купують старі мобільники і недорого продають. Головний плюс — усе це законно: і ваш гаманець "не взули", і магазин має свій прибуток, і державі податки сплачені.
— Сьогодні наші павільйони є на Березняках, біля метро Святошин, Лівобережна, Петрівка, Мінська. Днями відкриємо ще дві точки — біля Видубичів і Шулявської, — розповідає директор мережі "Б/У" Роман Євтушенко, 21 рік.
Щоб продати старий мобільник, не забудьте взяти свій паспорт. Бажано мати документи й на телефон. Тоді за нього заплатять більше.
— Із будь-якими телефонними проблемами сміливо звертайтеся до продавця, — пояснює пан Роман. — Мобільний безплатно відремонтують, замінять на інший або повернуть гроші.

Зараз ви читаєте новину «Куди "сплавити" старий мобільний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути