Ексклюзиви
неділя, 03 жовтня 2021 22:26

Краля і Пенола: українські полярники розчулили соцмережі фото й відео новонароджених тюленів
5

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Біля станції Академік Вернадський у Антарктиді на світ з'явилося троє тюленів, дві дівчинки і хлопчик. Про це повідомляє прес-служба Національного антарктичного наукового центру в Facebook.

"У районі нашої станції, на Аргентинських островах, почався сезон розмноження Тюлень Уедделла! Зараз народилося три тюлені: дві самки і самець", - сказано у повідомленні.

Першу дівчинку полярники всі разом назвали Пенола - на честь протоки, поблизу якої вона з'явилася на світ. Право дати ім'я другої дитині отримав дизеліст Олександр Кніжатко, оскільки саме він першим знайшов її, та ще й напередодні свого дня народження. Так друга самка стала Краля.

Третій малюк, на жаль, не вижив. Лабораторні дослідження наших біологів дозволять встановити ймовірну причину його загибелі. Водночас Краля і Пенола виглядають здоровими, вгодованими і активними. Вага новонароджених тюленів становить близько 25 кг, а завдяки живильному молоку самок дуже швидко збільшується. Період вигодовування триває трохи більше місяця, і на момент його завершення дитинча може важити вже 90 кг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бджоли вбили десятки рідкісних пінгвінів

Такий "запас" дозволяє малюкам пережити період голоду при переході до самостійного харчування в океані. До речі, перші знайомства тюленя з водою можуть відбуватися вже через тиждень після народження. Також українські вчені проводять інші дослідження цих тварин: вивчають особливості розмноження і харчування, відбирають зразки тканин пуповини і плаценти, щоб визначити вміст стійких органічних забруднювачів тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До українських полярників завітали кити-горбачі: фото зі станції в Антарктиді

В Антарктиці живе на 8% менше тюленів Ведделла, ніж вважалося, свідчить опубліковане у вересні дослідження. Цього висновку вчені дійшли після аналізу супутникових знімків усього узбережжя Антарктиди.

Зараз ви читаєте новину «Краля і Пенола: українські полярники розчулили соцмережі фото й відео новонароджених тюленів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути