середа, 31 березня 2010 20:06

Комп"ютерники шукають заміну кремнію

Комп"ютерники шукають заміну кремнію
Вчені з японського університету Такагі почали пошук матеріалу, який покликаний замінити кремній, як основу комп"ютерної технології світу. Вони вважають, що цей матеріал здебільшого вичерпав свої можливості в сучасній електроніці і потребує заміни, пише журнал Science.

Керівники дослідницької групи професори Такагі та Вонг заявили, що техніка з кожним роком розвивається все швидше і це вимагає створення нових матеріалів для підтримки цього швидкого розвитку.

Вчені вважають, що майбутнє такої техніки може бути серед оксидів певних металів. Вони при використанні в пристроях електронної пам"яті можуть витримувати більшу електричну напругу та магнітне поле, ніж носії з кремнію. Вчені планують використати поєднання декількох матеріалів, які разом можуть мати риси металу, надпровідника та бути стійкими до магнітного поля.

Працівник комп"ютерної компанії "Дельта-Комп"ютерс" Валерій Присяжний розказав Gazeta.ua, що зараз в електроніці почали використовувати рідкоземельні метали.

"Особливо перспективним зараз вважають нітрид галію. Його планують використовувати в надшвидких транзисторах та новітніх сонячних батареях. Поки це знаходиться на стадії впровадження розробок в промисловість. Проте напрям цих досліджень доволі перспективний", - зазначив він.

Вже зараз галій використовується для вироблення світлодіодів та напівпровідникових лазерів.

"Інший напрям - сплави магнію, які можуть захищати частини процесорів від корозійного впливу навколишнього середовища. Після покриття цієї сполукою навколо деталей формується стабільна система антикорозійних плівок", - додав Присяжний.

Зараз ви читаєте новину «Комп"ютерники шукають заміну кремнію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути