вівторок, 06 квітня 2010 11:53

Кола вбиває сперматозоїди

Кола вбиває сперматозоїди

Спеціалісти із Королівської клініки в Данії з"ясували, що кола зменшує кількість сперматозоїдів на 30 відсотків. Як наслідок, такі чоловіки часто стають безплідними. У тих, хто не любить коли, в мілілітрі сперми знаходиться 50 мільйонів сперматозоїдів. Хто ж уживає цей напій щодня мають 35 мільйонів спермій. Учені обстежили більше двох з половиною тисяч молодих чоловіків.

На думку дослідників такі порушення не могли виникнути внаслідок кофеїну, що міститься в колі, оскільки кава такого впливу не чинить. Скоріш за все, кількість спермій зменшилась через інші речовини.

Є й інша думка: якість сперми шанувальників коли погіршується через нездоровий спосіб життя, зловживання фастфудами та цукром.

"Кола також шкодить жінкам", - розповів Gazeta.ua кандидат медичних наук, член кафедри терапії Олег Стояненко.

"Якщо жінка при надії протягом тижня вживає п"ять порцій коли, до складу якої входить цукор, ризик з"яви діабету зростає на 22 відсотки. Цукрозамінники теж не є безпечними. Е 951 офіційно не рекомендований для дітей в Європі, та цілковито заборонений дітям до чотирьох років", - пояснив медик.

Лікар Стояненко каже, не секрет, що газовані напої підвищують кислотність організму і протипоказані людям із захворюванням шлунково-кишкового тракту.

"Здоров"я сперматозоїдів обумовлене правильним харчуванням. Треба вживати багато різних фруктів, вони містять антиоксиданти. Куріння пошкоджує ДНК сперматозоїдів, а у поєднанні з алкоголем зменшує їхню кількість. Стреси знижують сексуальну активність", - зазначив лікар.

Зараз ви читаєте новину «Кола вбиває сперматозоїди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути