Омега-3 знайдена в рибі (особливо в лососеві), волоських горіхах і ківі, і володіє властивостями удосконалювати пам"ять і навики вивчення і боротися з депресією, перепадами настрою і серйозними психічними захворюваннями типу шизофренії і недоумства.
Як пояснюють неврологи, синапси в мозку сполучають нейрони і забезпечують критичні мозкові функції - вивчення і пам"ять.
Омега-3 підтримує синапсичну пластичність і зачіпає роботу декількох молекул, важливих для нормальної функції мозку. Дієтичний дефіцит цієї жирної кислоти пов"язаний із збільшеним ризиком для психічних відхилень, включаючи дефіцит уваги, діслексию, недоумство, хронічну депресію і шизофренію, говорять лікарі.
В той же час було доведено, що діти 6-12 років, що збільшили споживання риби і горіхів, поліпшили учбову успішність, не мали поведінкових проблем і швидше навчалися читанню і правопису. Важливо отримувати жирну кислоту омегу-3 через природні продукти, а не за допомогою вітамінних добавок, підкреслюють клініцисти.
Лосось рясний кислотою DHA, підвидом омеги-3, що зменшує окислювальну напругу і удосконалює роботу синапсу в клітинних мембранах мозку. Рекомендується їсти лосось три рази на тиждень. Сурогатна їжа і фаст-фуд навпаки негативно позначаються на мозкових синапсах, заподіюючи шкоду молекулам мозку, які відповідальні за навчання і пам"ять, повідомляє АМІ-ТААС.
Коментарі