Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2020 15:56

Дослідили вплив відеоігор на психічне здоров'я людини

Дослідили вплив відеоігор на психічне здоров'я людини
Виявилося, що гравці, які справді насолоджувалися відеоіграми, краще себе почували. Фото: pixabay.com

Відеоігри не викликають емоційної залежності, а навпаки здатні покращувати психічне здоров'я та загальне самопочуття гравців.

Про це повідомили на сайті Оксфордського університету.

Директор із досліджень Оксфордського інтернет-інституту, професор Ендрю Пшибильський провів дослідження за участю 3270 гравців. Він склав опитування для оцінки їхнього самопочуття та добробуту, використавши у дослідженні фактичний час, які люди витрачають на гру, а не той, про який вони розповідали. У такий спосіб науковець вирішив перевірити поведінку людей, що грають у популярні ігри Plants vs Zombies: Battle for Neighborville та Animal Crossing: New Horizons.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NextGen поруч: PS5 уже в Україні

У дослідженні порівнювалися фактичний час, витрачений на відеоігри, та досвід, який ті надавали. У гравців оцінювали почуття автономії, приналежності до справи, насолоди та відчуття психологічного тиску. Результати показали, що люди, які отримували задоволення від відеоігор, частіше відчувалися краще. До того ж досвід та емоції, які гравці отримували, були важливішими за час, витрачений на саму гру.

Тобто час, проведений за відеоіграми, є невеликим, але суттєвим фактором людського самопочуття. Тоді як особисті переживання та досвід гравців є набагато важливіші для самопочуття, ніж сам процес гри. Виявилося, що гравці, які справді насолоджувалися відеоіграми, краще себе почували, а ті, хто мав негативний досвід від відеоігор, часто мали проблеми і в реальному житті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комп'ютерну гру вносять у шкільну програму

Компанія WePlay Esports відкриває в столиці кіберспортивну арену WePlay Esports Arena Kyiv. Перший міжнародний турнір запланований в листопаді 2020 року. Арена розрахована для кіберспортсменів різного рівня. Прогнозують, що приміщення використовуватимуть для інших заходів, не пов'язаних з відеоіграми.

Зараз ви читаєте новину «Дослідили вплив відеоігор на психічне здоров'я людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути