четвер, 27 жовтня 2011 11:31

Індійський вуличний автомат видає золото та алмази

Індійський вуличний автомат видає золото та алмази

В індійській фінансовій столиці Мумбаї (Бомбеї) банкомат замість купюр видає злитки золота 10, 50 і більше грамів важкого дорогоцінного металу жовтого кольору.

Як запевняє місцева преса, там з'явився перший на планеті вуличний банкомат, що відлічує клієнтам не банкноти, а золото, срібло та інші дорогоцінні метали.

Такий банкір-робот дуже люб'язний. Видає замовнику 10-грамові золоті інвестиційні монети із зображенням улюбленої індійцями доброї богині Лакшмі або діаманти на відповідну суму.

Дуже схожий на масивний сейф банкомат висотою у 2 з гаком метри встановила в жвавому та діловому районі, що ретельно охороняється, одна з місцевих фінансових компаній.

Він пропонує індійцям на вибір 36 "продуктів", виконаних з дорогоцінних каменів та металів вартістю від 1 до 30 тисяч рупій.

Найближчим часом такі автомати будуть встановлені в різних районах Мумбаї, а потім, не виключено, і в інших містах Індії.

Як пишуть місцеві газети, ініціатори такого починання правильно вловили попит індійців на золото. Він завжди був високим, і тільки торік для його задоволення Індії знадобилось закупити за кордоном більше 963 тонн цього дорогоцінного металу. Цього року, як очікується, його імпорт буде ще більший.

Зараз ви читаєте новину «Індійський вуличний автомат видає золото та алмази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути