Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 21:05

Художниця створює скульптури з каменів, які балансують у рівновазі
9

Йонна Їнтон вважає процес балансування каменів медитацією
Йонна Їнтон вважає процес балансування каменів медитацією
Йонна Їнтон вважає процес балансування каменів медитацією
Йонна Їнтон вважає процес балансування каменів медитацією
Йонна Їнтон вважає процес балансування каменів медитацією

Шведська художниця і фотограф Йонна Їнтон володіє мистецтвом балансування каменів. У своєму відео-блозі вона показує, як саме знаходить крихкий баланс, якого, на перший погляд, неможливо досягти.

Перший раз дівчина спробувала врівноважити каміння у 2010 році.

"Я побачила у парку кілька кам'яних скульптур, коли старий, мудрий чоловік сказав мені, що це символ балансу природи. Мені сподобалась ця ідея, і після цього я почала робити прості кам'яні скульптури. Через деякий час я почала експериментувати з рівновагою і спробувала зробити кам'яні скульптури, які мали такі маленькі точки балансу, щоб це виглядало майже неможливо. Мені це дуже подобалося".

Згодом процес балансування каміння для самої Йонни перетворився на медитацію.

"Я дуже люблю балансувати каміння. Переважно тому, що це найкращий шлях збалансувати себе саму і в той же час створити щось прекрасне. Навіть якщо достатньо одного маленького вітерця, щоб створити враження, що вашої кам'яної скульптури ніколи не було. Але в цей момент, коли я намагалася знайти ледь вловиму точку балансу, мої думки повністю втихомирюються. І це дуже гарне відчуття.

Інколи, щоб створити баланс, потрібні кілька хвилин, а іноді - година. Але коли все готово, я люблю дивитися на рівновагу каменів. Це виглядає так тихо і нерухомо у світі, який постійно рухається", зізнається Йонна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведка відмовилася від цивілізації і 10 років живе усамітнено на природі

"Дуже часто люди пишуть, що це підробка і що цього неможливо зробити. Але це підтверджує, що існує набагато більше в цьому житті, що ми не можемо уявити. Якщо хтось думає, що це неможливо, уявіть, скільки іще існує речей у житті, які ми вважаємо неможливими. Лише тому, що ми не пробували цього", - каже вона.

Балансування каменів (англ. Rock balancing; мистецтво рівноваги, рок-балансування) - вміння розташовувати природні камені один на одному збалансованим чином. Використання клею, тросів, підпірок або кілець не допускається.

Балансування каменів передбачає розміщення і певного поєднання каменів в групи, що вимагає терпіння і великий чутливості, щоб створити конструкцію, що здається фізично неможливим, хоча насправді лише вельми малоймовірним у природі.

Зараз ви читаєте новину «Художниця створює скульптури з каменів, які балансують у рівновазі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути