середа, 08 березня 2017 17:50

Футбол та кредитна картка: 5 абсурдних речей, які були заборонені для жінок

Футбол та кредитна картка: 5 абсурдних речей, які були заборонені для жінок
5 речей, що були заборонені для жінок

Раніше ставлення до жінок було інакшим. Інколи ситуації доходили до абсурду. До вашої уваги кілька яскравих прикладів американських заборон для представниць прекрасної половини людства.

Кредитна картка

В 70-ті роки минулого століття, в США самотні або розлучені жінки не мали право отримати кредитну картку. Для того, щоб банк видав бажану картку, жінці потрібно було привести в установу чоловіка, що став би її поручителем.

Суд присяжних

В 1879 році Верховний Суд США звинуватив жінок-присяжних у тому, що вони частіше співчувають злочинцям. До 1927 року лише 19 штатів допускали жінок на цю відповідальну посаду. Інші штати покладалися лише на чоловіків.

Відкриті купальники

На початку ХХ ст на громадських пляжах було заборонено носити відкриті купальники. Особливо обурювало вбрання, в якому видно оголені ноги жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США встановили статую,що розкриває призначення 8-го березня

Робота під час вагітності

До 1964 року роботодавці в США не зобов'язані були оплачувати відпустку через вагітність працівниці. Це змушувало їх працювати до останнього терміну для того, щоб забезпечити себе грошима.

Заборона на футбол

Коли тисячі чоловіків пішли воювати на фронти Першої світової, то багато жінок, які залишилися в Англії, стали виконувати чоловічі обов'язки. Це торкнулося професійної та сфери дозвілля. З'явився жіночий футбол. Однак, у 1921 році футбольна ліга оголосила в цей вид спорту "невідповідним" до жіночого організму.

Захистити жінок, які працюють у фірмах, вимагають у Великобританії. Міністри планують заборонити роботодавцям вписувати до дрес-коду взуття на високих підборах.

Зараз ви читаєте новину «Футбол та кредитна картка: 5 абсурдних речей, які були заборонені для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути