понеділок, 29 серпня 2011 12:31

Фахівці NASA займуться видавничим бізнесом

Фахівці NASA займуться видавничим бізнесом

Американське космічне агентство буде працювати з видавцем фантастичної літератури і стежити за тим, щоб автори не писали антинаукові нісенітниці й не забували всіляко підкреслювати значимість NASA. Про це повідомляє The Register.

Як відомо, нещодавно відбувся останній політ шаттла "Атлантіс", який поставив фінальну крапку у всій програмі шатлів. Відтепер американці будуть потрапляти на МКС тільки за допомогою російських космічних апаратів. Слід вважати, що після закінчення епохи шатлів у цілого ряду фахівців звільнилася маса часу - інакше як пояснити той факт, що NASA планує зайняти своїх експертів у спільній програмі з видавцем науково-фантастичної літератури Tor/Forge Books.

У рамках цього партнерства планується випустити серію книг, кожна з яких будуть ретельно перевірятись фахівцями NASA. Вчені й інженери будуть тісно співпрацювати з письменниками й стежити за тим, щоб фантастика не виходила за рамки наукових уявлень.

Передбачається також, що в цих книгах буде приділятись увага вихваляння NASA - точніше, його "значної ролі" в нашому повсякденному житті. Редакція The Register змогла пригадати як мінімум один винахід космічного агентства, який відіграє значну роль у повсякденному житті: пінополіуретанові подушки з пам'яттю, спочатку призначені для авіаційних крісел.

"Головним чином, ця угода принесе користь аудиторії, оскільки ми знаходимося в пошуках інноваційних способів донести до аудиторії інформацію про наші минулі й поточні досягнення, не забуваючи їх у майбутньому", - пояснює Нона Чікс, керівник інноваційними партнерськими програмами Центру космічних польотів Годдарда.

Чи допоможе це сучасній аудиторії читати більше наукової фантастики, яка зараз і так мало читає будь-якої літератури, покаже час. З іншого боку, відомо, що в минулому штат NASA поповнювався, в тому числі, й завдяки науковій фантастиці: серед нинішніх співробітників космічного агентства чимало тих, хто в дитинстві читав фантастичну літературу в непомірних кількостях.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці NASA займуться видавничим бізнесом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути