Ексклюзиви
середа, 19 листопада 2008 14:28

Люди вірили, що душа померлого живе у кам"яній плиті (ФОТО)

Археологи виявили в Туреччині стародавню кам"яну плиту з вирізаним на ній зображенням чоловіка. Знахідка, що датується VIII століттям до н.е., важить близько 360 кг Її розмір - 90х60 см.

Пам"ятник був знайдений на місці стародавнього міста Сам-Ал. Колись тут було процвітаюче царство, тепер це один з найважливіших районів для археологічних розкопок.

Плита, аналогів якої раніше не знаходили, виявилася непошкодженою. Останки зображеного на ній чоловіка, можливо, були спалені. Згідно напису, що складається з 13 рядків, люди, що жили у той час, вірили, що душа померлого живе в кам"яній плиті.

Вперше це місце площею 100 акрів виявили німецькі археологи в 90-х рр XIX століття, повідомляє Чиказький університет. Тоді вони знайшли стіни великого міста, ворота і декілька палаців. Велика кількість знайдених тоді предметів зараз виставлено в музеях Стамбулу і Берліна, повідомляє Zhelezyaka.com

Зараз ви читаєте новину «Люди вірили, що душа померлого живе у кам"яній плиті (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути