Навіть при мінімальному бюджеті можна скласти свій раціон так, щоб він приносив максимальну користь для організму.
Експерти не радять вживати забагато молочних продуктів, відмовитись від ковбаси.
"Пенсіонерам варто їсти овочі, злакові культури. Молочних продуктів не повинно бути дуже багато. Вони містять насичені жирні кислоти, що викликають атеросклероз. За день потрібно з"їдати 150-170 грамів м"яса або риби, але це повинні бути натуральні продукти, а не ковбаса, де повно жирів, токсинів, які шкодять печінці. Одне яйце в день - це не дорого. В ньому є білок, лецитин, корисний холестерин. А білий хліб, макарони літнім людям краще не їсти взагалі", - розповіла Світлана Фус, лікар-дієтолог центру Віріа, в інтерв"ю кореспондентові Gazeta.ua.
Молодим людям варто відмовитись від солодких газованих напоїв.
"Я б взагалі заборонила їх продаж. Вони містять замінники цукру, консерванти і барвники. Постійне вживання цих вод порушує обмін речовин, викликає алергії, проблеми з печінкою, нирками. Треба пити соки, просту воду", - підкреслила дієтолог.
Пані Фус не радить призначати вітамінні комплекси самостійно.
"Вітаміни з таблеток гірше засвоюються, ніж з продуктів. Людина не може знати, чого бракує в організмі. Якщо не вистачає білка, то вітаміни просто не будуть засвоюватись", - підкреслила вона.
"Більшість БАДів - теж даремно витрачені гроші. Всі корисні речовини можна отримувати з їжі. Хоча інколи доречно вживати натуральні добавки. Спіруліна - суха морська капуста, зародки пшениці", - додала дієтолог.
Коментарі
1