Ексклюзиви
понеділок, 24 червня 2024 00:30

Дев'ять порад, як уникнути спеки в машині

Дев'ять порад, як уникнути спеки в машині
Поради від професійних водіїв, як подолати спеку у машині без кондиціонера Фото: pinterest

У спекотні дні водії вмикають в автівках кондиціонер на повну. Але так робити не слід. Це не вигідно і можна серйозно захворіти від різких та сильних перепадів температури.

Розповімо, як їздити в машині у спеку, щоб не вмикати кондиціонер.

Як вберегти себе від спеки під час їзди в машині

Обов'язково потрібно провітрювати салон автівки, адже температура всередині набагато вище, ніж температура зовні авто. Не зайвим буде, якщо будете возити в автомобілі пару пляшок холодної води або інших прохолодних напоїв.

Фахівці радять на центральний вентиляційний отвір в автівці повісити вологу тканину. Таким чином повітря у салоні автомобіля стане набагато прохолоднішим, однак варто часто змінювати їх, бо у сильну спеку волога тканина буде швидко висихати.

Також існує цікавий спосіб, як охолодити автомобіль за допомогою льоду. Необхідно поставити у салон автомобіля, на підлогу під вентиляційним отвором, 2-3 кілограми льоду - це суттєво допоможе охолодити весь салон. Лід варто розмістити у пластикову підставку чи контейнер, щоб не було калюжі.

Щоб убезпечити автомобіль від нагрівання, фахівці також радять включати обдув у машині на позначку із найнижчою температурою. Це допоможе створити кращий рух повітря і стане прохолодніше.

Хорошим варіантом також стане тонування вікон машини спеціальною світловідбиваючою плівкою. Таким чином промені сонця не будуть так сильно потрапляти в машину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Град, шквали і спека до +33С - українців вразили прогнозом

Врятуватись від спеки допоможе їзда за кермом босими. На початку відчуття можуть бути дивними, але варто знати, що саме через ступні людське тіло випускає зайве тепло.

Під час спеки людина дуже втомлюється, їй хочеться спати і від цього знижується реакція. Також багато людей страждають від тиску через спеку. У такому випадку в автомобілі завжди повинна бути пляшка чистої води - варто пити її кожні 15 хвилин по пару ковтків, таким чином це покращить стан людини та попередить зневоднення.

У сильну спеку потрібно бути дуже обережним із використанням кондиціонеру. Існує ризик захворіти. Також холодне повітря кондиціонеру необхідно направляти в середину салону, адже якщо воно потрапить на лобове скло, при перепаді різких температур скло може тріснути.

Щоб захиститись в автомобілі від спеки потрібно ретельно захистити його від сонячних променів, для цього можна використати шторку. Необхідно обирати місце для паркування у тіні, щоб мати комфортну температуру в авто.

Волосся влітку буде здоровим та красивим, якщо знати кілька правил догляду.

Під час літнього сезону не забувайте одягати капелюшки, зволожуйте та не перегрівайте волосся, а також багато пийте. Gazeta.ua ділиться сімома порадами, як зберегти волосся блискучим та здоровим.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ять порад, як уникнути спеки в машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути