Ексклюзиви
вівторок, 04 грудня 2018 12:06

Дали премію за найгірший опис сексу

Дали премію за найгірший опис сексу
Ставки букмекерів говорили про те, що найвищі шанси на премію цього року мав Харукі Муракамі. Фото:ichef.bbci.co.uk

Лондонський журнал Literary Review вчергове присудив премію за найгірший опис сексу в англомовній літературі.

Переміг американський письменник Джеймс Фрей - журі відзначило його автобіографічний роман "Катерина", - пише BBC NEWS Україна.

Уяву журі вразили численні еротичні сцени, а особливо детальний опис сексу в паризькій вбиральні між головним героєм книги Джеєм і його коханкою, моделлю на ім'я Катерина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Красива шкіра й стабільний тиск: назвали 12 позитивних наслідків регулярного сексу

"Джеймсу Фрею цьогоріч вдалося вибитися у лідери списку, до якого входили багато номінантів-чоловіків, завдяки кількості та довжині сумнівних еротичних пасажів у його романі", - сказано в рішенні журі конкурсу.

"Цих численних і безперервних сцен фантазій у "Катерині" автору б вистачило, аби завоювати цю нагороду багато разів", - додали судді.

"Отримати цю престижну нагороду для мене - велика честь і велике протверезіння", - заявив у відповідь письменник.

Ставки букмекерів говорили про те, що найвищі шанси на премію цьогоріч мав Харукі Муракамі. І ось, за який уривок: "Моя еякуляція була бурхливою та багаторазовою. Знову і знову сім'я лилося з мене, сповнюючи її вагіну і роблячи простирадла липкими. Я не міг зупинитися. Боявся, що якщо це триватиме, в мені нічого не залишиться. Юдзу весь цей час спала глибоким сном, не видаючи ані звуку - не чути було навіть її дихання. Проте її геніталії охопили мої і не відпускали. Ніби вони були наділені власною непохитною волею та вирішили витиснути з мого тіла все до останньої краплі".

Історія премії

Премію видають з 1993-го і відтоді вона встигла стати культовою. У різні роки її переможцями ставали Стівен Кінг, Моріссі та навіть Тоні Блер.

Ось кілька уривків із творів попередніх лауреатів:

"Руйнівники" (The Destroyers) американського письменника Крістофера Боллена, переможця конкурсу 2017-го: "Вона закриває свої груди купальником. Усе інше лишається чаруюче відкритим. Шкіра на її руках і плечах різних відтінків засмаги, немов водяні розводи у ванній. Її обличчя та вагіна змагаються за мою увагу, і я дивлюся вниз на більярдний трикутник, який являють собою мій пеніс і мої яєчки".

"Її форма" (The Shape of Her) британського письменника Роуена Соммервиля: "Це як ніби фахівець із лускокрилих вліз на комаху з твердим панциром"; "Він розстібнув її блузку, оголивши груди - соски стирчали, як ніс чарівного нічного звірятка, що принюхується до ночі. Він стиснув його поміж губ і висмоктав сіль".

2005-го антипремію отримав актор Джайлс Корен за фразу з романа "Вінклер", в якому пеніс головного героя "дригався, як душ, кинутий у порожню ванну".

Премію 2014-го отримав всесвітньо відомий нігерійський письменник Бен Окрі - за такий опис сексу в романі "Вік магії": "Рука, що теребила її сосок, знайшла вимикач, і вона спалахнула. Дотик до живота пропалив її наскрізь. Він щедро торкався її наскрізь. Він щедро торкався її тіла, а мозок був завантажений гірко-солодкими відчуттями. Вона усвідомлювала, що на її тілі є місця, які помістити туди міг лише бог із почуттям гумору. Вона віддавалася теплим потокам і усвідомила, як він проник у неї. Відчувала, що Всесвіт був у ній. Десь посеред ночі вибухнула шалена ракета".

2-томник українського письменника Миколи Гоголя став найдорожчим із 177 лотів літературних торгів Christie's. Його продали за 175 тис. фунтів стерлінгів. Це приблизно $225 тис.

Зараз ви читаєте новину «Дали премію за найгірший опис сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути