середа, 17 липня 2024 23:10

Чому кішки обожнюють вночі спати поряд з господарями: вісім причин

Чому кішки обожнюють вночі спати поряд з господарями: вісім причин
Науковці пояснили, чому кішки люблять спати разом з господарем Фото: pinterest

Хто має кішок, той хоч раз задавався питанням, чому вони так люблять спати зі своїм господарем.

При цьому вони мають свої м'які лежанки чи навіть затишні будиночки, пише ukr.media.

Науковці навели кілька доказів, чому кішки сплять поряд із людьми.

Повний контроль. Кішка завжди спостерігає. Навіть коли відпочиває. Тому вона лежить з людиною або зовсім на ній, щоб знати, коли вона прокинеться і вітатиме її першою. А ще вихованець може масажувати господаря лапами, щоб вже точно знати, що інші вихованці не посягнуть на людину-улюбленця.

Любов до тепла. Кішки люблять тепло. Якщо вдень улюблене місце кішки — кухня, тепле місце біля батареї або нагріте сонцем підвіконня, то вночі — це тепле ліжко.

Старі звички з дитинства. Малята-кошенята сплять з мамою-кішкою. Навіть після дорослішання звички у деяких кішок зберігаються. Вони вважають ліжко людини своїм місцем для сну. Відучити від щоденного сну в ліжку людини вихованця складно.

Безпека. Кішка, вважаючи людину більшим і сильнішим хижаком, йде спати до неї на ліжко, знаючи, що людина її точно захистить від небезпеки. Тут вона почувається безпечно та спокійно.

Привернення уваги. Коли кішці не вистачає господарської уваги та ласки, вона найчастіше лягає перед обличчям власника і починає мурчати, нагадуючи про себе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Привітні та ласкаві: 10 найдобріших порід кішок, яких можна прийняти у дім

Довіра та любов. Лягаючи на груди, спину або ноги людини або повертаючись спиною, кішка виявляє довіру. Особливо цінно, коли кішка починає масажувати господаря передніми лапками, а потім лягає поруч і заводить свою пісеньку. Глибокий та спокійний сон власнику забезпечений.

Рідний запах. Якщо кошеня взяли від матері у ранньому віці, то воно швидко звикає до запаху господаря. Особливо подобається кішкам запах волосся, поту людини. Тому кошенята намагаються лягти ближче до шиї, пахв господаря.

Стукіт серця. Він заспокоює пухнастих малюків, тому вони люблять спати на грудях господаря. Так їм здається безпечніше і нагадує про матір.

Сон кішок у ногах господаря має для них особливе значення.

Вони дуже люблять спати на ногах або біля ніг своїх господарів, і цьому є ціла низка причин. Безпека — головна причина, через яку кішки сплять у ногах.

Зараз ви читаєте новину «Чому кішки обожнюють вночі спати поряд з господарями: вісім причин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути