субота, 05 квітня 2008 12:53

Чим загрожує чоловікам пиво

Чим загрожує чоловікам пиво
Давно відомо, що в пиві містяться фітоестрогени - природні речовини, аналогічні жіночим статевим гормонам. Проте мало хто замислюється над тим, як вони діють на організм.

За словами російського уролога-андролога Валерія Давід"яна, зловживання пивом у чоловіків може призвести до імпотенції. "Фітоестрогени є антагоністами тестостерона, найважливішого чоловічого статевого гормону. Надмірне вживання пива призводить до того, що дія тестостерона нівелюється", - відзначив Давідьян.

Згідно дослідженням, фітоестрогени також стимулюють вироблення жіночих статевих гормонів. Це може викликати в чоловічому організмі неприємні побічні ефекти: помітно зменшується м"язова маса, знижується кількість волосся на тілі обличчі або вони взагалі зникають, збільшуються груди і стегна, з"являється так званий пивний живіт. Крім того, регулярне вживання пива призводить до дисфункції жовчовивідних шляхів і підшлункової залози.

Не дивлячись на все це, число любителів пива в світі постійного росте. У п"ятірці лідерів із виробництва і споживанню пива на душу населення - Китай, США, Німеччина, Бразилія і Росія. І найтривожніше, на думку медиків, те, що багато дорослих, вважаючи цей напій легким і нешкідливим, охоче залучають до нього дітей.

Російські дослідники стверджують: більшості підлітків в 13 років вже знайомий смак пива. Але в цьому віці дуже швидко виникає звикання до алкоголю. Навіть невелика його кількість впливає на роботу головного мозку. Щоденна пляшка пива викликає накопичення алкоголю в крові, доза потрібна все більше і більше. А потім слідують необоротні особові зміни: огрубіння емоцій, ослаблення пам"яті та уваги, гальмування моторних функцій. Все це поступово веде до деградації, повідомляє Обзор.

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує чоловікам пиво ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути