вівторок, 29 квітня 2008 17:35

Чим корисні інтелектуальні ігри

Дослідження показали, що щоденне тренування розумових здібностей сприяє підвищенню рівня інтелекту людини й дозволяє їй краще справлятися зі своїми обов"язками на роботі. Добровольці, що прийняли участь у тестах, продемонстрували кращу пам"ять, здатність до більш продуктивних міркувань і вирішенню більш складних проблем.

Для досягнення істотних поліпшень досить присвячувати 25 хвилин на день спеціально розробленим розумовим вправам, але навіть п"ять хвилин на день можуть принести користь.

Кросворди та головоломки корисні для розуму, однак їхня цінність обмежена, тому що вони допомагають краще справлятися лише з однотипними завданнями.

Новий проект стимулює розвиток здатностей мозку з вирішення завдань, які можуть знайти застосування в різних ситуаціях. Поліпшення були відзначені після того, як випробувані вирішили складні вправи, покликані задіяти їхні розумові здібності.

Зміна індивідуальних здібностей добровольців була настільки помітною що дослідники зробили висновок, що випробувані тепер зможуть краще справлятися зі своїми обов"язками на роботі.

Доктор Мартін Бушкюль із Мичиганського університету (США) відзначив: "Чим довше ви цим займаєтеся, тим більш істотним буде поліпшення".

Результати дослідження американських вчених суперечать висновкам попередніх науково-дослідних проектів, автори яких зробили висновок, що розумові вправи відіграють незначну роль у поліпшенні пам"яті та інтелекту. Відмінність від останніх досліджень полягає в тому, що розумові вправи були розроблені спеціально для того, щоб постійно піддавати випробуванням людей, що їх виконують, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисні інтелектуальні ігри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути