вівторок, 01 липня 2008 10:59

Чим корисний секс

Чим корисний секс
Багато хто просто розглядає секс як насолоду. Проте окрім задоволення секс благотворно діє на наше фізичне і психологічне здоров"я.

У цій статті наводяться причини, чому секс сприяє тому, щоб ми жили довше, радісніше і при цьому відчували себе відмінно:

Секс здатний лікувати головний біль
Тепер чоловіки точно знатимуть, що слід відповісти другій половинці, якщо вона відмовлятиметься від сексу, посилаючись на головний біль. Під час сексу виділяється гормон окситоцин (фізіологічно активний пептид), унаслідок чого вивільняються в організмі ендорфіни (ендогенні пептиди з морфінною і іммуномодуліруючою дією, що виробляються центральною нервовою системою). При збудженні рівень окситоцину в організмі різко зростає, унаслідок чого також наступає оргазм. Дослідження показують, що завдяки підвищенню окситоцину і вивільненню ендорфінів біль (головний біль, спазми, біль в тілі) минає.

Секс знімає стрес, сприяє поліпшенню сну
Як показують дослідження, люди, які ведуть регулярне статеве життя, менше страждають від безсоння і краще справляються з різними стресовими ситуаціями. Після оргазму люди відчувають повний спокій, вони розслабляються, "відключаються" від проблем. З цієї причини більшість чоловіків після сексу зазвичай скоро засинають. Секс не тільки сприяє поліпшенню сну, але і сприяє хорошому самопочуттю людей під час всього робочого дня. Хороше самопочуття і здоровий сон допомагають нам справлятися із стресовими ситуаціями і знаходити правильне рішення куди швидше.

Секс покращує кровообіг
Як відомо, під час сексу, коли люди відчувають збудження, кров починає циркулювати в організмі швидше, частішає дихання і серцебиття, посилюється приток крові до головного мозку. В результаті відбувається насичення організму необхідною дозою кисню і виведення непотрібних і речовин. Іншими словами, секс сприяє очищенню організму.

Секс сприяє підтримці фігури у відмінній формі
Секс, безперечно, допомагає залишатися завжди у формі, оскільки, по-перше, цьому сприяють певні фізичні навантаження, а по-друге, бажання кожного виглядати надзвичайно навіть в ліжку в голому вигляді. Хочете - вірте, хочете - ні, але під час сексу спалюється, як правило, в середньому 150 калорій.

Секс дає відчуття молодості і краси
Секс сприяє зміцненню імунної системи, оновленню тканин в організмі, працює як антидепресант. Секс дарує відчуття щастя, радість, що неодмінно позначається благотворно і на вашому виразі обличчя, стані шкіри і стані душі.

Секс сприяє збільшенню рівня гормонів
Якщо люди живуть регулярним статевим життям, то рівень тестостерону й естрогену в їх організмі підвищується. Тестостерон, наприклад, сприяє не лише сексуальному збудженню, але і зміцненню кісток і м"язів, а також нормальній роботі серця. Збільшення рівня естрогену у жінок перешкоджає розвитку серцевих захворювань, повідомляє neboley.com.uа.

Зараз ви читаєте новину «Чим корисний секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути