Центр з контролю і профілактики захворювань США в рамках серії досліджень встановив, що найбільш поширеною причиною харчового отруєння в розвинених країнах в останні роки є порушення правил вживання м'ясних продуктів, і в першу чергу продуктів з курки. Про це повідомляють іноземні ЗМІ.
Згідно представленої в звіті статистики, в 2012 р. від харчових отруєнь на території США померло приблизно 3 тис. осіб. При цьому 46% всіх цих випадків трапилося саме з причини вживання прострочених або неправильно приготованих м'ясних продуктів.
Також експерти підрахували, що лише тільки в 5% випадків був винен виробник. Найчастіше людина неправильно готує м'ясо, в результаті чого воно залишається недожаренним і може зберігати в собі хвороботворні мікроорганізми.
Ризик того, що людина отруїться їжею, у середньому в сім разів підвищується, якщо хоча б один раз на день обідати в кафе, ресторані, закусочній чи іншому місці поза домом, відзначають лікарі.
Цікаво, що згідно зі статистикою, отримати отруєння в крупних мережах швидкого харчування відомих брендів, практично неможливо.
Коментарі
2