Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 05:27

Британським студентам заплатять за вживання кокаїну

Британським студентам заплатять за вживання кокаїну
Фото: golosscience.com

Лондонський Королівський коледж до рамках дослідження з вивчення впливу наркотичних речовин на організм людини запропонував своїм студентам взяти участь в експерименті.

Науковці готові заплатити студентам за вживання кокаїну, повідомляє The Evening Standard.

У рамках експерименту протягом трьох місяців здорові чоловіки у віці від 25 до 40 років повинні будуть з'явитися, як мінімум, п'ять разів для "вживання кокаїну через носову порожнину".

"Після прийому наркотику в учасників будуть взяті біологічні зразки крові, сечі, волосся, поту і слини для того щоб вивчити, як кокаїн поширюється в організмі", - йдеться в повідомленні, поширеному вченими.

Як зазначає видання, до участі не допускаються наркотично залежні і студенти, що навчаються на медичних та стоматологічних факультетах. Також на період експерименту учасником заборонено голитися і фарбувати волосся.

У листі, поширеному адміністрацією навчального закладу зазначено, що учасники дослідження можуть у будь-який момент відмовитися від експерименту.

Керівництво університету зазначає, що здоров'я студентів буде піддане мінімальним ризикам. Зокрема, проект був схвалений Комітетом з питань етики адміністрації району Вестмінстер і буде проходити під наглядом відділення клінічної токсикології лікарні Святого Фоми в Лондоні.

Королівський коледж, який є структурним підрозділом Лондонського університету, відповідальним за підготовку лікарів і науково-дослідну діяльність у галузі медицини, відомий своїми експериментами з вживанням наркотиків заради визначення, наприклад, генетичних наслідків або можливості легалізувати ті чи інші заборонені речовини, зазначає The Daily Mail.

Зараз ви читаєте новину «Британським студентам заплатять за вживання кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути