вівторок, 23 квітня 2019 01:45

Без брюк: 11 особливостей гардеробу англійської королеви
11

Протокол, що стосується королівського гардеробу, дуже суворий: Єлизавета II не тільки не може з'явитися в одному і тому ж наряді на заходах, які відбуваються один за одним, а й двічі вигуляти наряд. Стилістам доводиться вести суворий облік (кажуть, що дотепер робиться це по-старому - ручкою в зошиті), але стосується він найчастіше кольору одягу: королева любить монолуки (одяг, підібраний в єдиній кольоровій гамі), і стежити за правильним чергуванням відтінків її костюмів непросто.

Але є 11 особливостей, які полегшують працю іміджмейкерів, адже вони давно стали невід'ємними рисами образу британської королеви, пише marieclaire.ru.

Туфлі

 

Практично завжди висота підборів Єлизавети - 2 дюйма з чвертю (приблизно 5,5 см). "Робоче" взуття королеви завжди чорне і, швидше за все, на розмір більше, бо має додаткову устілку для комфорту - проводити на ногах протягом офіційних заходів їй доводиться чимало.

Взуття для королеви шиється на замовлення компанією Anello & Davide. У команди з чотирьох чоловік, яка працює над королівськими замовленнями, є дерев'яна колодка, створена в точності по нозі королеви. Взуттьовики повторюють улюблений фасон британської правительки - лаковані туфлі з круглим носом і невеликими підборами. Кожна пара коштує близько однієї тисячі фунтів стерлінгів, але економна королева регулярно віддає свої старі туфлі в майстерню на ремонт. Так, одного разу вона попросила відремонтувати пару, яку погризли її улюблені собаки. Але навіть, створені за індивідуальними мірками туфлі, королева спочатку дає розносити своїм помічницям.

Пальто

 

Вона ніколи не знімає пальто в громадських місцях (приміщення не береться до уваги). І навіть попри це, довжина королівської спідниці завжди нижче коліна, а поділ підшивається спеціальною "обважнюючою" стрічкою, щоб уникнути конфузних моментів "а-ля Мерилін Монро".

Брюки

 

На публічних заходах брюки - табу для королеви. Один-єдиний раз фотографи помітили її в брючному костюмі: це було у 1970 році під час туру Канадою, коли королівський стиліст Йен Томас одягнув її в елегантні брюки класичного фасону, щоб "трохи модернізувати" образ королеви.

Сумка

 

Понад 50 років фаворитом Єлизавети II є бренд Launer (за цей час в її руках побувало близько 200 моделей). "Фірмова" королівська сумка - чорна лакована Traviata (розміри - 23х20х10) з подовженою ручкою, що полегшує процедуру рукостискання, яку королеві доводиться повторювати дуже часто.

У сумці королеви тільки найнеобхідніше: окуляри, носовичок, м'ятні льодяники, ручка, помада, дзеркальце, фотографія сина Ендрю, невеликі фігурки собак "на щастя", маленький фотоапарат, гачок, щоб вішати сумку під стіл на зустрічах, кросворди, які помічники вирізають зі свіжих газет, кілька складених п'ятифунтових купюр для церковних пожертвувань, бінокль для заходів на відкритому повітрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як коти несуть службу в англійської королеви

Рукавички

 

Мають довжину 15 см і надійно закривають королівське зап'ястя аж до рукава. Починаючи з 1947 року, дизайнерський бренд Cornelia James Ltd поставляє до королівського подвір'я близько дюжини пар рукавичок щорічно.

Хустка

 

Завжди шовкова і завжди - Hermes. Скоріше за все, на цей момент королева має досить велику колекцію.

Корона

 

Прикрашена 1,333 діамантами, королівська діадема була зроблена в 1820 році з нагоди коронації короля Георга IV. Починаючи з 1952 року, Єлизавета одягає її на кожну церемонію відкриття парламенту.

Парасолька

 

Королева має схильність до парасольок Fulton, яких в її розпорядженні чимало, адже зазвичай вона вибирає обробку, яка дублює колір її вбрання. Прозора поверхня - не стільки данина моді, скільки необхідність: купольна парасоля і добре захищає, і забезпечує панорамний огляд.

Капелюхи

 

Головні убори не повинні бути занадто великими, а поля капелюхів - надто широкими, щоб не затуляти обличчя. Улюблена модистка королеви - дизайнер Рейчел Тревор-Морган. Саме в її обов'язки входить стежити за тим, щоб капелюх не заважав Єлизаветі сідати в машину і виходити з неї.

Носовичок

 

Навіть тут діє суворий етикет. Він повинен бути звичайним, білого кольору, з емблемою королівського двору для "простих" денних заходів і орнаменту тартан ("шотландка") - для більш офіційних виїздів.

Рукава

 

Улюблена довжина королеви - три чверті. Кажуть, щоб випадково краєчок рукава не потрапив в тарілку з супом під час трапези. Але взагалі, це просто зручно і завжди стильно.

Кілька років тому королівський біограф Хьюго Вікерс розповів про секретну функцію маленької чорної сумочки королеви. За її допомогою під час зустрічей Єлизавета посилає своїм помічникам сигнали. Перекладає аксесуар з руки в руку - пора закінчувати розмову. Поставила сумочку на стіл - через п'ять хвилин королева бажає покинути зустріч. І вже зовсім рідко Її Величність раптом ставить сумку на підлогу: тоді до бесіди підключаються її супроводжуючі, дозволяючи королеві непомітно зникнути з поля зору співрозмовника, що наскучив.

Зараз ви читаєте новину «Без брюк: 11 особливостей гардеробу англійської королеви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути