середа, 22 серпня 2012 01:27

Асексуалізм визнають четвертою сексуальною орієнтацію

Асексуалізм визнають четвертою сексуальною орієнтацію
Фрагмент обкладинки альбома Мерліна Менсона

Близько одного відсотка населення планети визнають, що не відчувають ніякого сексуального потягу, повідомляє видання Independent. Секс згадується скрізь: в журналах, газетах, на телебаченні, на вуличних плакатах, у вуличних розмовах. "Однак невелика, часто незрозуміла, іноді не визнана частина населення залишається повністю непоміченою. Ці люди не відчувають ніякого сексуального потягу до інших людей", - пише автор статті Женев'єв Робертс.

У книзі, яка в наступному місяці буде опублікована у Великобританії, стверджується, що за такими людьми повинна визнаватися четверта сексуальна орієнтація - асексуали. Автор книги професор Ентоні Богарт говорить, що все більше число людей зараховує себе до цієї категорії. Він визначає асексуальність як повна відсутність сексуального потягу. "Існує дві форми асексуальности: люди, які хочуть сексу, але не направляють це бажання на інших людей, і люди, які взагалі не відчувають потреби в сексі", - вважає професор.

Джошуа Хаттон, 23-річний студент з Бірмінгема, з ним згоден: "Три роки тому я дізнався про асексуальність, і це все пояснило. Мені більше не треба брехати самому собі. Тепер я відчуваю себе більш комфортно".

Термін "асексуальність" став популярний в 2001 році, коли Девід Джей запустив сайт асексуалів Aven. Зараз на ньому зареєстровано 50 тис. чоловік по всьому світу. Спільнота асексуалів складається з людей, які називають себе гетероромантіками, що випробовують романтичні почуття до протилежної статі без сексуального потягу, гоморомантіками, що випробовують романтичні почуття до тієї ж статі, і біромантіками, повідомляється в статті.

Зараз ви читаєте новину «Асексуалізм визнають четвертою сексуальною орієнтацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути