Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2009 16:41

Анонсовано випуск першого в світі 100-ядерного процесора

Анонсовано випуск першого в світі 100-ядерного процесора
Компанія Tilera Corporation анонсувала випуск нового покоління мікропроцесорів, в якому вперше в світі буде реалізовано 100-ядерний мікрочіп, в чотири рази перевершує по продуктивності всі відомі серійні мікропроцесори і їх прототипи, при цьому всі процеси серії будуть споживати в середньому в 10 разів менше енергії, ніж передові розробки Intel, повідомляє прес-служба компанії.

Появи першого представника нового сімейства на ринку очікують на кінець 2010 року.

У нову серію процесорів, що отримала назву "TILE-Gx", увійдуть мікрочіпи з 16, 36, 64 і 100 ядрами. Таку кількість ядер стало можливо розмістити на одному мікрочіпі завдяки унікальній архітектурі мікропроцесорів, розробленій Tilera? Corporation. Ця архітектура дозволяє багаторазово збільшувати кількість ядер, не ускладнюючи систему.

"Запуск нової серії процесорів відкриває нову еру в багатоядерних обчисленнях. Наші користувачі отримають можливість використовувати всього один мікрочіп замість десятків окремих процесорів, які використовуються в сучасних обчислювальних машинах.

Це значною мірою спростить архітектуру комп"ютерів, знизить їх вартість, енергоспоживання і розміри", - наводить прес-служба слова генерального директора копанії Оміда Тахерніа (Omid Tahernia).

Один багатоядерний процесор зможе виконувати функції, які покладалися на кілька процесорів, що не тільки здешевлює систему, але й полегшує процес програмування.

За матеріалом: РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Анонсовано випуск першого в світі 100-ядерного процесора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути