середа, 22 травня 2019 01:35

Як зачарувати оточуючих: 5 секретів
5

Ми звикли вважати чарівність вродженим даром, і заздрити тим, хто може привабити до себе людей однієї посмішкою або нахилом голови. Такі люди привертають увагу, викликають повагу і не докладають для цього зусиль. Вони завжди в центрі веселощів і заводять друзів в будь-якому місці, куди б не пішли.

Виявляється, цьому можна навчитися. Чарівність не вроджена якість, вона не передається генетично. Це сукупність декількох факторів, які роблять людину більш привабливою і приємною в очах інших. Справа в звичках і у відношенні, які можна змінити, пише psychologies.ru.

1. Використовуйте мову тіла

 

Про чарівних людей часто говорять: "Вона заповнила собою весь простір". Це пояснюється просто: вони ведуть себе так, що стають більш помітні. Привертають до себе погляди і утримують їх.

І справа тут не в красі або ідеальній фігурі. Зовнішні дані, звісно, можуть допомогти, але до чарівності мають опосередковане відношення. Суть не в тому, як виглядає тіло, а в тому, як ви його використовуєте.

Ці люди "включають" тіло в спілкування, процес вираження думки, розповіді історії або анекдоту. Це утримує увагу і робить людину більш цікавою і привабливою.

Показуйте те, про що говорите. Розповідаючи про обійми, можна звести руки разом; кажучи про депресію, можна опустити плечі і мляво звісити руки вниз; ілюструючи історію про сварку або обурення, можна підняти стиснуті кулаки. Ці прийоми роблять слова більш життєвими, справжніми. Короткі і чіткі жести на кшталт ударів або постукування додадуть словами виразності.

Не обмежуйтеся жестами, використовуйте міміку. Тепла і щира посмішка розслабляє і радує того, кому адресована. Людина розуміє, що подобається вам. Доповніть посмішку зоровим контактом, який триває довше двох-трьох секунд.

Кивайте головою, коли слухаєте, - це дасть зрозуміти, що ви залучені в розмову, вам цікаво. Три невеликих кивка сприймаються як слова "Дуже цікаво, продовжуй, будь ласка". Якщо ваше обличчя висловлює емоції, відповідні до слів, це робить вас більш виразним і чарівним в очах співрозмовника, він відчуває пропозицію розділити ваші емоції, приєднатися до них. Кам'яний вираз обличчя відштовхує, людина здається гордовитою, холодною і не дуже доброю. Це протилежність привабливої особистості.

2. Знайдіть точки дотику

 

Привабливий чоловік викликає відчуття, ніби ви давно знаєте один одного, навіть якщо щойно зустрілися. У вас може бути різний спосіб життя і несхожі інтереси, але ви все одно відчуваєте, ніби є щось спільне. Як вони це роблять? Фокусують увагу на те, що вас об'єднує.

Це може бути схожий життєвий досвід, загальний інтерес до якоїсь теми, навіть незначної. Якщо хочете встановити зв'язок з людиною, знайдіть точки дотику. Чим їх більше, чим легше ви їх виявляєте і чим більше висловлюєте радість з цього приводу, тим швидше виникне відчуття довіри і взаєморозуміння. Відчуваючи, що людина схожа на нас, ми автоматично починаємо відчувати до неї симпатію, тягнемося до спілкування.

Щоб знайти точки дотику, потрібно уважно слухати. Коли чарівні люди слухають когось, вони часто вставляють слова "Так", "Точно, так і є" і "Розумію тебе". Це дозволяє співрозмовнику відчути, що його приймають і розуміють, що його досвід має значення. Нам подобаються люди, завдяки яким ми відчуваємо такі емоції.

Не погоджуючись, такі люди спершу акцентують увагу на тому, з чим згодні. Вони показують, що думка співрозмовника має право на існування і не гірша, ніж їх власна: "Це ти добре підмітив", "Розумію, про що ти говориш", "Цілком резонно". І коли за цими словами слідує неминуче "але", воно не сприймається як щось неприємне, тому що ви розумієте, що людина вас вислухала і визнала право думати так, як ви вважаєте за потрібне. У суперечці вона намагається підкреслити, що, незважаючи на незгоду в якихось питаннях, у вас багато спільного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 9 рис нового партнера, які повинні вас насторожити

3. Не бійтеся бути вразливими

 

Багато хто вважає, що показувати вразливість - ознака слабкості. Особливо це вірно для чоловіків: якщо ти визнав, що тобі страшно, ти заплутався або потребуєш допомоги, значить, ти не справжній чоловік. Насправді люди, які дозволяють собі бути вразливими, впевнені в собі. Вони знають себе і не бояться, що люди дізнаються їх по-справжньому, це надихає.

Нам часто здається, що ті, ким ми захоплюємося, бездоганні. У них все під контролем. Вони не роблять помилок, йдуть до мети, незважаючи на перешкоди. А ми в цей час загрузли в дрібних нерозв'язних проблемах. Тому прояви уразливості і недосконалості потужно діють на нас. Ми відчуваємо, що ці досконалі люди переживають те саме, що і ми, і помиляються так само, як і ми. Більш того, вразливість робить їх більш "справжніми" в наших очах.

Не варто плутати вразливість з емоційною нестриманістю. Людина, яка без кінця скаржиться на життя і постійно перебуває на межі істерики і ридань, не стає привабливою. Уразливість не означає, що ви вивалюєте усі почуття на навколишніх, не звертаючи уваги на доречність, і не означає, що інші відповідальні за ваш емоційний стан. Уразливість - це прийняття не тільки своїх емоцій, а й відповідальності за них. Можливо, вони змушують вас виглядати недосконалим, але це робить вас собою.

4. Проявляйте ініціативу

 

Це одне з головних відмінностей чарівних людей. Вони не чекають, поки щось станеться само по собі. Вони беруть і роблять, навіть якщо в успіху немає ані найменшої впевненості. Саме тому вони так привабливі.

Більшість людей схильна вичікувати зручного моменту і перевіряти ґрунт перед тим, як щось зробити або висловити думку. Людина, яка вміє зачаровувати, першою піде знайомитися. Для неї це немов подарунок долі, адже вона може зустріти друга, якого раніше не знала.

Чарівна людина не буде скромно слухати бесіду і боятисяь вставити слово. Вона створить цю бесіду сама, буде задавати питання і з цікавістю слухати відповіді. Вона легко переведе розмову на ту, в якій може розвернутися, просто сказавши: "Ваші слова нагадали мені про один випадок, коли ..." В її промові будуть присутні фрази, які утримують увагу: "Розумієте, про що я?", "Напевно вам знайоме це почуття?" або "Я думаю, у кожного є схожа історія". Це створює те саме відчуття спільності і причетності.

У компанії голос чарівних людей звучить трохи голосніше, їх жести і міміка доповнюють мову, і саме так вони "заповнюють собою весь простір". Їх впевнена поведінка не має нічого спільного з агресією або бажанням домінувати. Суть чарівності - в інтересі до інших людей, а не в бажанні висунутися на перший план.

5. Надихайте

 

Ми любимо таких людей, тому що завдяки їм почуваємося добре. Більш того, ми починаємо краще ставитися до самих себе. Вони всіма силами показують, як вони нами захоплюються, як з нами весело та цікаво. І, головне, вони роблять це абсолютно щиро, знаходячи в кожній людині щось прекрасне і унікальне.

Згадайте почуття, коли ваші слова або почуття настільки збігаються зі словами і почуттями іншого, що ви радісно даєте "п'ять"? Захоплення, єднання, ейфорія. Це почуття - дар, який чарівні люди роздають усім навколо безкоштовно.

Вони сміються над жартами, завжди радіють успіхам і висловлюють це словами, заражають вас посмішкою і оптимізмом. Вони вірять в вас, тим самим допомагаючи вам повірити в себе. Вони дарують увагу без залишку. Слухають і ставлять питання. Вони приносять з собою позитивну, творчу енергію і діляться нею.

Цей позитивний настрій і віра в те, що ви прекрасна і дивна людина, робить їх чарівними в наших очах. Заради цього відчуття ми шукаємо спілкування з ними. Чарівність може здаватися рідкісним магічним даром, але це питання звичок, поведінки і ставлення до інших.

Схоже, одні з нас з народження більше схильні до щастя, ніж інші. Перше підтвердження цьому майже двадцять років тому виявив американський психолог Девід Лікка. Він цікавився близнюками, розлученими при народженні. Згідно його досліджень, в однояйцевих близнюків, тобто тих, у кого генетичний набір повністю збігається, рівень задоволеності життям залишався подібним, навіть якщо вони росли в різному середовищі. Іншими словами, кожен з нас живе з посмішкою на обличчі, але у деяких вона ширша.

Зараз ви читаєте новину «Як зачарувати оточуючих: 5 секретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути