пʼятниця, 15 лютого 2019 01:35

Як дізнатися, що люди про вас думають насправді

  Віртуальність розкріпачує: якщо ви не подобаєтеся людям, вони так і скажуть.  Але це добре: світ не буде вас жаліти, бо «рожеві окуляри» тільки заважатимуть на шляху до успіху. Фото: ua.depositphotos.com
Віртуальність розкріпачує: якщо ви не подобаєтеся людям, вони так і скажуть. Але це добре: світ не буде вас жаліти, бо «рожеві окуляри» тільки заважатимуть на шляху до успіху. Фото: ua.depositphotos.com

Новий бізнес, новий проект, нова книга або навіть новий стиль в одязі - вам хочеться дізнатися думку інших людей для того, щоб рухатися далі. Часто замість цього ми отримуємо нещиру похвалу, даремну для саморозвитку.

Ви боїтеся критики і неприйняття ваших ідей? Оточуючі не готові розкривати свою справжню думку з кількох причин. По-перше, вони бояться зіпсувати відносини, по-друге, хочуть вас підтримати, по-третє, самі не усвідомлюють, що брешуть.

"Брехня заради порятунку" не обов'язково нахабний обман. Вам можуть запропонувати підкоригувати якісь деталі, не повідомивши про недоліки, які помітніше з боку. Вас будуть хвалити, приховуючи своє справжнє, часто більш прохолодне ставлення до вашого починання. У підсумку за надлишком ентузіазму майже неминуче послідує розчарування: ті, хто вас не знає, згодом будуть набагато менш емоційні у своїх оцінках.

Звісно, в нашому житті, віртуальному і реальному, зустрічаються і "тролі", які говорять гидоту, але зараз мова про відгуки людей, які доброзичливо до вас ставляться і яким ви довіряєте. Як домогтися чесності, пише psychologies.ru

1. Приймайте критику

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Невтішні коментарі засмучують, але якщо ви хочете щось поліпшити, вони можуть стати цінним інструментом. Не всі зауваження справедливі, і критики теж можуть помилятися. Але якщо ви дасте зрозуміти, що здатні витримати критику без спалахів злості, швидше за все, градус щирості у навколишніх підвищиться.

2. Задавайте правильні питання

Ось кілька питань, які допоможуть вам розгледіти правду навіть під шаром лестощів:

Що вам більше за все не сподобалося (в моєму виступі, новому образі)?

Що потрібно зробити, щоб мій проект з хорошого став кращим?

Ви б купили це? Якщо ні, то чому?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порадили, чому потрібно відмовитися від соціальних мереж

3. Читайте між рядків

Звертайте увагу на те, що не було сказано, будьте уважні до деталей, які були згадані. Наприклад, ви ведете кулінарний блог, - готують друзі за вашими рецептами?

4. Публікуйте свої ідеї на форумах

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Форуми - це спосіб отримати зворотній зв'язок без особистого контакту. Віртуальність розкріпачує: якщо ви не подобаєтеся людям, вони так і скажуть. Вам доведеться зіткнутися з безтактністю, нетерпимістю і стереотипним мисленням. Але це добре: світ не буде вас жаліти, бо "рожеві окуляри" тільки заважатимуть на шляху до успіху.

5. Дивіться не на слова, а на справи

Якщо друг або знайомий не хоче купити або рекомендувати ваш продукт, можливо, він не дуже високої думки про нього.

6. Беріть до уваги результати, а не поради близьких

Кращий зворотний зв'язок дає світ в цілому, а не група близьких вам людей. Хочете дізнатися, чи добре ви пишете? Почніть блог або видайте роман. Хочете дізнатися, чи подобається людям ваш продукт? Почніть продавати його обмеженим тиражем.

7. Знайдіть людину, яка в будь-яких ситуаціях говорить правду

У вас є вибір. Визначтеся, що вам потрібніше - похвала або чесність? Похвала піднімає настрій, коли результати не так важливі. Яка різниця, чи продаються ваші вироби, якщо це хобі приносить вам стільки задоволення? Коли вам важливо досягти мети, чесна оцінка необхідна. Вона не тільки б'є по самолюбству, але і вчить працювати над собою.

У кожного є хобі, яке точно можна було б перетворити на справу життя і джерело доходу. Одні швидко загоряються ідеєю, але незабаром кидають її через перші ж труднощі. У інших виявляються проблеми з самооцінкою, відсутністю віри в себе. Треті займаються не тим, до чого лежить душа, йдуть на поводу у порадників, які заглушають ваш боязкий внутрішній голос.

Постарайтеся зрозуміти, чи дійсно це ваша мета, а не нав'язана ззовні? Часом непросто відокремити справжні бажання від тих, які сформувалися під тиском оточуючих або стереотипів про те, як слід жити. "Придумала шити одяг для собак? Яка дурниця. Іди краще справою займися". І людина відштовхує мрію. Спробуйте написати на папері список бажань, причому не 10, а 100, краще 200, дрібних і глобальних, все підряд. Потім уважно вивчіть цей список. Якщо 80% те, що там написано, не пов'язане з поточним способом життя, це сигнал, що пора припинити озиратися на думки з боку.

Зараз ви читаєте новину «Як дізнатися, що люди про вас думають насправді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути