Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2019 21:05

Виноград-рекордсмен: визначили найбільшу грону України

На виставці-конференції "Золоте гроно України 2019" визначили цьогорішнього рекордсмена. Ним стало гроно винограду Кишмиш Геліодор вагою 5,5 кг. Виростив його Дмитро Ткаченко з міста Покрова Запорізької області.

Автор: facebook.com
 

"Такі величезні грона не для ринку. Вони вони незручні в транспортуванні. Та й навряд чи хтось захоче купити стільки винограду. Не знаю куди ділася грона після контрольного зважування. Віддав її членам журі оцінювати і вона зникла. На таких конкурсах в самий раз, бо можна всіх здивувати. От і в мене вийшло. Минулому році в мене в саду спів ще більш солідний претендент на перемогу цього ж сорту. В зеленому вигляді гроно вже була 4,5 кг і могла вирости аж до 7 кг. Але все зіпсувала погода і не було, що вже везти на показ", - розповідає Дмитро Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гармонія людини й природи: як має виглядати сад у японському стилі

На нинішньому результаті переможець зупинятися не збирається, хоче виростити ще більше гроно. Планує запустити власну селекцію, щоб виводити нові сорти.

Конкурс "Диво-виноград" проводиться вже 6 рік за підтримки проекту Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва, який фінансує Міністерство міжнародних справ Канади. На конкурс з'їхалися 900 виноградарів з 12 міст України.

Вони представили 300 сортів винограду вітчизняної та зарубіжної селекції. Минулого року переможцем конкурсу став Володимир Кікабідзе із Запоріжжя з гроном вагою 3,4 кг.

У господарстві "Дунайський аграрій" у селі Саф'яни Ізмаїльського району Одеської області виростили кавуни кубічної форми. За кольором, смаком і ароматом не відрізняються від традиційних.

У господарстві зібрали першу партію — понад сотню ягід. У них м'якоть червона з чорним насінням. Продаватимуть у супермаркетах. Коштуватимуть майже утричі дорожче традиційних.

Зараз ви читаєте новину «Виноград-рекордсмен: визначили найбільшу грону України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути