субота, 15 червня 2024 23:45

Велика і солодка: чим підживлюють моркву у червні для її росту

Велика і солодка: чим підживлюють моркву у червні для її росту
Як виростити велику і солодку моркву: чим підживлюють у червні Фото: napensii

Цього року багато садівників кажуть, що овочеві культури зійшли погано або не зійшли взагалі. Особливо, це стосується моркви. На це вплинула посуха. Навіть пересів не дав результатів.

Тож, у тих, хто займається вирощуванням моркви і бажає отримати багатий урожай великих та солодких коренеплодів, є кілька секретів.

У червні моркву слід підживити трьома інгредієнтами, пише Ukr.Media.

Перший інгредієнт - гірчична макуха, яка допомагає зробити ґрунт пухким і родючим. Більш того, при перегниванні гірчична макуха наситить ґрунт азотом, гумусом та іншими речовинами, які необхідні для активного росту та розвитку коренеплоду. Гірчичний порошок виступає і як натуральний інсектицид, який відлякує морквяну муху.

Другий компонент - азофоска (азотно-фосфорно-калійне добриво). Поживні речовини у цьому добриві знаходяться у формі, яка легко засвоюється рослинами.

Третій інгредієнт - попіл, який подарує моркві цілий комплекс макро та мікроелементів, що дозволить виростити великі та солодкі коренеплоди. Перед приготуванням добрива попіл рекомендується просіяти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим обробляти огірки, щоб було багато зав'язі: корисні поради

Для приготування ефективного добрива змішайте 1 кг гірчичної макухи, 0,5 кг азофоски та 1 кг попелу. Розкидайте отриману суміш між рядами моркви та готуйтеся збирати врожай, якому позаздрять усі сусіди.

Вносити добриво слід між рядами моркви, таким чином, посадки отримуватимуть поживні речовини протягом усього циклу росту моркви.

У перший місяць літа сіють пізні овочі і садять теплолюбні дерева. На городі підгортають грядки, займаються прополюванням, поливом, обприскуванням та підгодівлею рослин. До кінця червня вже можна зібрати перший урожай деяких овочів та полуниці.

Щоб робота на дачі була легкою та вдалою, а посіяні рослини дали хороший урожай, плануйте справи на городі з урахуванням місячного посівного календаря.

Зараз ви читаєте новину «Велика і солодка: чим підживлюють моркву у червні для її росту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути