пʼятниця, 22 січня 2021 10:15

В Україні почнуть продавати теплиці у формі зеленої стіни

В Україні почнуть продавати теплиці у формі зеленої стіни
Вертикальні ферми із зеленню будуть продавати в українських магазинах. Фото: hightech.fm

В українських магазинах почали продавати вертикальні ферми. Їх розробив ізраїльський стартап Vertical Field і буде продавати у супермаркетах Варус.

Ферма виглядає, як багатоярусна теплиця з блоків рослин. Вона нафарширована технологіями, які контролюють освітлення. Її можна розмістити на даху та в підвалі. Вони економлять площу та воду, не залежать від погоди, прискорюють дозрівання культур та дають можливість збирати врожаї цілий рік.

У зібраному стані "ферма" має вигляд "зеленої стіни". Її можна встановлювати на підприємствах, в офісах, магазинах, багатоквартирних будинках – в будь-якому місці, де, наприклад, мало горизонтального простору, але багато стін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили найбільшу у світі лохину

Продукти, вирощені на "вертикальній фермі", не містять пестицидів. Також виробляють менше відходів, ніж традиційне сільське господарство, і використовують на 90% менше води, бо вирощуються у контрольованому середовищі з коротшими циклами вирощування.

Взимку також прийнято сіяти овочі на розсаду. Вона швидше зійде завдяки замочуванні у стимуляторі росту. Для цього годиться не тільки спеціалізований препарат. Схожу дію має засіб із соку алое.

За 10 днів до передбачуваної обрізки декількох листків поливи слід припинити. Це збільшить концентрацію біоактивних речовин в м'якоті.

Зараз ви читаєте новину «В Україні почнуть продавати теплиці у формі зеленої стіни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути