Ексклюзиви
субота, 10 серпня 2019 22:36

Трояндові дерева: назвали унікальні сорти для квітників
4

Модні троянди: назвали штамбові сорти
Модні троянди: назвали штамбові сорти
Модні троянди: назвали штамбові сорти
Модні троянди: назвали штамбові сорти

Штамбові троянди є трендом останніх років серед квітникарів. Їх називають готовим букетом на палиці. Цвітучі дерева виглядають, як пишні фонтани.

Вони менш делікатні, ніж чайно-гібридні. Піднімаються високо над землею, тому менше хворіють.

Найпопулярніші сорти Корвет з червоними квітами, Барбара — махровими бордовими, Ландора з жовтими, Вальс з білими, Ред Булл і Люксор -пишними квітами з білими серединками.

Кущ штамбової троянди виростає до 70–150 см. Крім форми, вирізняються сильним солодким ароматом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вмістити рослини на тісному подвір'ї

Садять їх, як звичайні троянди, але не на північній стороні. Там їм холодно. Люблять сонце, але не занадто багато. На ділянці хоч кілька годин треба тінь. Без неї вигоратимуть.

Форму крони підтримують обрізуванням. Проріджені кущі швидше нарощують бутони. Залишають по дві бруньки на гілці, решту обрізають. Роблять це тричі на рік: навесні для формування куща, влітку для пишного цвіту, а восени — щоб підготувати до зими.

У серпні можна братися за розмноження троянд. Роблять це живцями. Відбирають тонкі нижні відростки з 4 листками. Відрізають навскіс. Різко, без рваних країв. Зрізана гілка повинна мати дві нижні бруньки й листок угорі. Живці висаджуєть у ґрунт і прикривають скляними банками. За два місяці рослини вкорінюються і будуть готові до зимівлі.

В цьому сезоні модними стали букети в шляпних коробках. Вони дивують неординарністю та екстравагантністю ідей. Флористи комбінують різні за величиною квіти і додають незвичні декори.

Залежно від сезону, кольорова гамма букетів змінюється. Так, взимку та восени здебільшого обирають насичені червоні або темні квіти, а влітку та навесні – пастельні тони або яскраві: жовті, фіолетові, помаранчеві, рожеві.

Зараз ви читаєте новину «Трояндові дерева: назвали унікальні сорти для квітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути