субота, 31 серпня 2019 22:17

Троянда пустелі вражає своїм виглядом
3

Пустельна троянда дивує не тільки назвою, а й виглядом - схожа на міні-дерево. Це кімнатна рослина, яка ще називається аденіум. Через товстий і покручений стовбур нагадує бонсай. Цвіте все літо і до середини осені.

Ця троянда має покручений стовбур із чудернацьким корінням, яке формується з віком саме. Аби це сталося швидше, при пересадці потрібно підняти рослину над землею, щоб частина коренів була зверху. Із часом коріння товстішає, формуючи химерний стовбур.

Щоб рослина порадувала пишним цвітінням, за нею варто правильно доглядати:

1. Аденіум любить яскраве сонце та легку тінь. Тому сміливо можна ставити під прямі сонячні промені.

2. Молоді рослини переса­джує щороку, а дорослі — коли коріння не вміщається в горщик. Молодим потрібні високі та вузькі, бо тоді коріння наростає в глибину. А старшим — мілкі, але широкі, подібні до миски.

3. Горщик має бути обов'язково світлого кольору. Бо стоятимуть весь час на сонці, а в такій посудині коріння не буде паритися.

4. Перед цвітінням рослину корисно обприскувати. А коли з'являться квіти, то теплий душ шкодить. Цвіт покривається плямами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рослини в акваріумі: показали наймодніші варіанти оформлення

5. Із листопада до березня починається період спокою. Тому варто поставити горщик у холоднішу кімнату. Найкраще з температурою +12...15°С. Тоді листя жовтіє та обпадає.

Розмножують аденіум живцями з верхівки навесні та влітку. Їх розділяють на частини довжиною 15 см, посипають зрізи деревним вугіллям і підсушують. Садять у ґрунт, як і при пересадці. За місяць живці приживаються.

Найнепримітніше подвір'я перетворюється на мальовничий оазис завдяки бугенвілії. Ця рослина є вічнозеленим квітучим чагарником. Має надзвичайну декоративну цінність. Але не завдяки своїм квіткам: вони в бугенвілії дрібні й непримітні. Однією з найкрасивіших рослин на планеті її роблять яскраві приквітки — верхівкові листки, з пазухи яких квітки виходять.

Зараз ви читаєте новину «Троянда пустелі вражає своїм виглядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути