понеділок, 28 вересня 2020 16:33

Райський сад вдома: як виростити кімнатний клен

Райський сад вдома: як виростити кімнатний клен
Вирощують із насіння чи верхівок пагонів. Фото: Onion Danila from Pexels

Кімнатний клен, або абутилон — родом із Китаю. Там із нього виготовляють мішки та мотузки. Українцям полюбився за яскраві квіти у формі дзвіночків та розкішне листя.

Його використовують як декоративну тропічну рослину та вирощують як вдома, так і на вулиці. За правильного догляду цвіте з початку весни й до пізньої осені.

Вирощують із насіння чи верхівок пагонів. Для кімнатного розведення садівники радять віддати перевагу гібридним сортам, наприклад, "Махровий", "Джульєтта", "Органза" — в них великі квітки.

Посадка

Для знезараження ґрунт заливають окропом та слабким розчином марганцівки. Насіння на відстані двох сантиметрів одне від одного висіюють у невелику місткість заповнену універсальною землею для кімнатних рослин. Зверху присипають субстратом, обприскують теплою водою за допомогою пульверизатора, щоб насіння не пішло занадто глибоко в ґрунт під напором води. Накривають плівкою і кладуть в тепле місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-3 рослини, які цвітуть до пізньої осені

Щоб рослина не запліснявіла, щоденно слід відкривати плівку. За умови правильної посадки, абутилон зійде через тиждень. Через місяць можна розсаджувати. Рослина швидко проростає, вкорінення дає через чотири місяці.

Догляд

Дорослий кімнатний клен є невибагливою рослиною. Любить світло, але ненавидить протяги. Комфортна температура для нього не менше 25 градусів в теплу пору року, взимку досить 15 градусів.

Полив

Під час цвітіння рослину потрібно часто поливати, а листя оприскувати за допомогою пульверизатора. Взимку кімнатний клен зволожують лише тоді, як просохне верхній шар ґрунту.

Більшість дизайнерів радять озеленювати оселю квітами. При цьому розташовувати їх не банально - на підвіконні, а на поличках, столі чи підлозі.

Зараз ви читаєте новину «Райський сад вдома: як виростити кімнатний клен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути